Львівські "Карпати" покарані забороною трансферної діяльності. Про це повідомляє телеканал "Футбол". 

Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) Федерації футболу України (ФФУ) позбавив львівські "Карпати" трьох очок, оскільки його керівництво, яке досі не розрахувалося зі своїм колишнім гравцем Володимиром Гудимою, знову не виконало припис КДК. Якщо це рішення набуде чинності, то "Карпати" опиняться на останній сходинці турнірної таблиці.

Окрім цього, стартувала безстрокова заборона на трансферну діяльність львівських "Карпат". Її скасують лише тоді, як клуб розрахується із Гудимою. Про це заявив відповідальний секретар ФФУ Ігор Грищенко.

"КДК ФФУ зобов’язав "Карпати" відмовитись від позову в суді загальної юрисдикції. На жаль, клуб  не зовсім коректно це рішення виконав – вони не відмовилися від позову, а наголосили про те, що заява залишилась без розгляду, що залишає в них право звернутися повторно до суду загальної юрисдикції. Враховуючи це, КДК вважає, що рішення не було виконане, тому до "Карпат" було застосована санкція у вигляді позбавлення трьох турнірних очок", - пояснив він.

За його словами, у зв’язку із закриттям справи в суді загальної юрисдиккції, хоча і не належним чином, вступає в силу трансферний бан, який був накладений ще рішенням річної давнини. Тому, станом на сьогодні, принято рішення про застосування санкції у вигляді позбавлення трьох очок і починає діяти заборона реєстрації нових футболістів футбольним клубом "Карпати".


Львовские "Карпаты" наказаны запретом трансферной деятельности. Об этом сообщает телеканал "Футбол". 

Контрольно-дисциплинарный комитет (КДК) Федерации футбола Украины (ФФУ) лишил львовские "Карпаты" трех очков, поскольку его руководство, которое до сих пор не рассчиталось со своим бывшим игроком Владимиром Гудымой, опять не выполнило предписание КДК. Если это решение вступит в силу, то "Карпаты" окажутся на последней строчке турнирной таблицы.

Кроме этого, стартовал бессрочный запрет на трансферную деятельность львовских "Карпат". Его отменят только тогда, когда клуб рассчитается с Гудымой. Об этом заявил ответственный секретарь ФФУ Игорь Грищенко.

"КДК ФФУ обязал "Карпаты" отказаться от иска в суде общей юрисдикции. К сожалению, клуб не совсем корректно это решение выполнил - они не отказались от иска, а отметили о том, что заявление осталась без рассмотрения, что оставляет у них право обратиться повторно в суд общей юрисдикции. Учитывая это, КДК считает, что решение не было выполнено, поэтому к "Карпатам" была применена санкция в виде лишения трех турнирных очков", - пояснил он.

По его словам, в связи с закрытием дела в суде общей юрисдиккции, хотя и не должным образом, вступает в силу трансферный бан, который был наложен еще решением годичной давности. Поэтому, на сегодня, принято решение о применении санкции в виде лишения трех очков и начинает действовать запрет на регистрацию новых футболистов футбольным клубом "Карпаты".