полицейский, взятка, судНачальника одного з секторів поліції на Львівщині судитимуть за вимагання 65 тисяч гривень. Про це повідомляє Державне бюро розслідування. 

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо начальника сектору реагування  патрульної поліції одного з районних відділів поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області, підозрюваного у вимаганні та  отриманні неправомірної вигоди від учасника ДТП.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Львівської області.

Слідчі встановили, що правоохоронець  вимагав  та отримав неправомірну вигоду  у сумі 65 тисяч гривень від учасника ДТП за обіцянку не складати рапорт щодо вчинення громадянином дорожньо-транспортної пригоди. При цьому зазначається, що правоохоронець не встановив справжнього винуватця ДТП.

Поліцейського судитимуть за одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та  службового становища, вчинене повторно, яке поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.


Начальника одного из секторов полиции на Львовщине будут судить за вымогательство 65 000 гривен. Об этом сообщает Государственное бюро расследования. 

Направлен в суд обвинительный акт в отношении начальника сектора реагирования патрульной полиции одного из районных отделов полиции Главного управления Нацполиции во Львовской области, подозреваемого в вымогательстве и получении неправомерной выгоды от участника ДТП.

Досудебное расследование в уголовном производстве осуществляли следователи теруправления Государственного бюро расследований, расположенного в городе Львове. Процессуальное руководство в уголовном производстве осуществляла прокуратура Львовской области.

Следователи установили, что полицейский требовал и получил неправомерную выгоду в сумме 65 000 гривен от участника ДТП за обещание не составлять рапорт о совершении гражданином ДТП. При этом отмечается, что полицейский не установил истинного виновника ДТП.

Полицейского будут судить за получение должностным лицом, занимающим ответственное положение, неправомерной выгоды для себя совершение в интересах того, кто предоставляет неправомерную выгоду любого действия с использованием предоставленной ему власти и служебного положения, совершенное повторно, которое сопряжено с вымогательством неправомерной выгоды (ч . 3 ст. 368 Уголовного кодекса Украины). В случае доказательства вины, ему грозит наказание в виде лишения свободы на срок от 5 до 10 лет с конфискацией имущества.