выборы, нарушенияСтаном на дев’яту ранку 22 липня до поліції надійшло 96 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За результатами перевірок звернень поліцейські вже відкрили два кримінальних провадження та склали чотирнадцять протоколів про адміністративні правопорушення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Інформація про усі повідомлення була внесена до Журналу єдиного обліку, за кожним з них проводились перевірки.

Звернення надходили до поліцейських у Городоцькому, Пустомитівському, Стрийському, Сколівському, Самбірському, Старосамбірському, Турківському, Яворівському, Сокальському, Жовківському, Бродівському, Буському, Дрогобицькому, Радехівському, Перемишлянському, Миколаївському та Жидачівському районах області, а також у Залізничному, Шевченківському, Личаківському, Галицькому, Франківському та Сихівському районах Львова.

Так, на виборчих дільницях у Перемишлянському районі на Львівщині та у Шевченківському районі Львова члени виборчих комісій підписали незаповнені бланки протоколів. За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Також складено шість матеріалів про адміністративні правопорушення, передбачені ст.212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) КУпАП, ст.183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП, ст.178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП та ст.173 (дрібне хуліганство) КУпАП.

Поліцейські працюють у посиленому режимі, вони забезпечують охорону окружних та дільничних виборчих комісій до завершення підрахунку голосів, а також збереження та перевезення виборчих бюлетенів та протоколів до окружних виборчих комісій.


По состоянию на девять утра 22 июля до полиции поступило 96 сообщений о возможных нарушениях избирательного законодательства. По результатам проверок обращений полицейские уже открыли два уголовных производства и составили четырнадцать протоколов об административных правонарушениях. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Информация о сообщения была внесена в журнал единого учета, по каждому из них проводились проверки.

Обращение поступали к полицейским в Городокском, Пустомытовском, Стрыйском, Сколевском, Самборском, Старосамборском, Турковском, Яворовском, Сокальском, Жовковском, Бродовском, Бусском, Дрогобычском, Радеховском, Перемышлянском, Николаевском и Жидачевском районах области, а также в Железнодорожном, Шевченковском, Лычаковском, Галицком, Франковском и Сыховском районах Львова.

Так, на избирательных участках в Перемышлянском районе на Львовщине и в Шевченковском районе Львова члены избирательных комиссий подписали незаполненные бланки протоколов. По этим фактам возбуждены уголовные производства по ч.4 ст.158 (предоставление ложных сведений в орган ведения Государственного реестра избирателей или фальсификация избирательных документов, документов референдума, итогов голосования или сведений Государственного реестра избирателей) УК Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - лишение свободы на срок от семи до десяти лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок от двух до трех лет.

Также составлено шесть материалов об административных правонарушениях, предусмотренных ст.212-10 (нарушение ограничений относительно ведения предвыборной агитации, агитации в день проведения референдума) КоАП, ст.183 (заведомо ложный вызов специальных служб) КоАП, ст.178 (распитие пива, алкогольных, слабоалкогольных напитков в запрещенных законом местах или появление в общественных местах в пьяном виде) КоАП и ст.173 (мелкое хулиганство) КоАП.

Полицейские работают в усиленном режиме, они обеспечивают охрану окружных и участковых избирательных комиссий до завершения подсчета голосов, а также сохранение и перевозку избирательных бюллетеней и протоколов в окружные избирательные комиссии.