банкомат, кража, киберполицияУ Львові 17 березня біля одного з банкоматів відомого в Україні банку кіберполіцейські на гарячому затримали двох мешканців Києва, які намагалися зняти з банкомату приховану відеокамеру та скімінгову накладку. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Працівники кіберполіції Львівської області проводили документування невідомих осіб, які на території області встановлювали спеціальне скімінгове обладнання на банкомати та в подальшому незаконно знімали грошові кошти з банківських карток громадян.

17 березня 2017 року біля одного з банкоматів відомого в Україні банку кіберполіцейським вдалося на гарячому затримати двох мешканців міста Києва, які намагалися зняти з банкомату приховану відеокамеру та скімінгову накладку.

В ході подальших заходів вдалося вилучити скімінгове обладнання, комп’ютерну техніку та інші інструменти, які злочинці використовували для виготовлення скімінгових пристроїв та в подальшому “білого пластику”. Як було встановлено, крадії здійснювали такі ”наїзди” і на банкомати у інших містах України.

На даний час, кіберполіції вдалося ідентифікували їх причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Київської області. Сума завданих збитків встановлюється.

Затриманих поміщено в ІТТ Пустомитівського відділення поліції Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.361 КК України. Суд обрав підозрюваним міру запобіжного заходу ”тримання під вартою” терміном на 60 діб, з можливістю внесення застави у розмірі 128 тисяч гривень по кожному.


Во Львове 17 марта возле одного из банкоматов известного в Украине банка киберполицейских с поличным задержали двух жителей Киева, которые пытались снять с банкомата скрытую видеокамеру и скиминговое накладку. Об этом сообщает пресс-служба Департамента киберполиции Главного управления Национальной полиции во Львовской области.

Работники киберполиции Львовской области проводили документирование действий неизвестных лиц, которые устанавливали на территории области специальное скиминговое оборудования на банкоматы и в дальнейшем незаконно снимали деньги с банковских карточек граждан.

17 марта 2017 года у одного из банкоматов киберполицейским удалось с поличным задержать двух жителей города Киева, которые пытались снять с банкомата скрытую видеокамеру и скиминговое накладку.

В ходе дальнейших мероприятий были изъяты скиминговое оборудование, компьютерная техника и другие инструменты, которые преступники использовали для изготовления скимминговых устройств и в дальнейшем "белого пластика". Как было установлено, воры осуществляли такие "наезды" и на банкоматы в других городах Украины.

В настоящее время, киберполиции удалось идентифицировали их причастность к совершению аналогичных преступлений на территории Киевской области. Сумма нанесенного ущерба устанавливается.

Задержанных поместили в ИВС Пустомытовского отделения полиции Франковского отдела полиции ГУ НП во Львовской области. Им объявлено о подозрении в совершении уголовного преступления по ч.2 ст.361 УК Украины. Суд избрал подозреваемым меру пресечения "содержание под стражей" сроком на 60 суток, с возможностью внесения залога в размере 128 000 гривен по каждому.