политреклама, агитация, полиция, "Опора"На Львівщині правоохоронці зафіксували порушення виборчого законодавства. На білборді та сіті-лайтах з політичною рекламою була відсутня інформація, передбачена законодавством. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

21 січня на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від спостерігача громадської мережі "ОПОРА" про те, що у місті Городок на білборді та сіті-лайтах розміщено політичну рекламу з порушеннями виборчого  законодавства України.

Як встановили правоохоронці, на білборді та сіті-лайтах були відсутні відомості про установу, що здійснила їх друк, тираж, а також інформація про осіб, відповідальних за випуск продукції та її замовника.

Також поліцейські встановили особу підприємця, який розмістив  політичну рекламу, та склали адміністративний протокол за ч.2 ст.212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила їх друк та тираж, а також інформація про осіб, відповідальних за їх випуск та замовника) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правоохоронці закликають громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України  повідомляти про це на оперативну лінію 102.

Нагадаємо, що новини щодо перебігу виборчих перегонів, зокрема – реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут


На Львовщине правоохранители зафиксировали нарушение избирательного законодательства. На билборде и ситилайтах с политической рекламой отсутствовала информация, предусмотренная законодательством. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

21 января на оперативную линию 102 поступило сообщение от наблюдателя общественной сети "ОПОРА" о том, что в городе Городок на билборде и ситилайтах размещена реклама с нарушениями избирательного законодательства Украины.

Как установили правоохранители, на билборде и ситилайтах отсутствовали сведения об учреждении, которое осуществило их печать, тираж, а также информация о лицах, ответственных за выпуск продукции и ее заказчика.

Также полицейские установили личность предпринимателя, разместившего рекламе, и составили административный протокол по ч.2 ст.212-13 (изготовление или распространение печатных материалов предвыборной агитации, не содержащих сведений об учреждении, которое осуществило их печать и тираж, а также информация о лицах, ответственных за их выпуск, и заказчике) КоАП. Санкция статьи предусматривает наказание в виде наложения штрафа на граждан от трех до пяти необлагаемых минимумов доходов граждан и на должностных лиц - от двадцати до тридцати необлагаемых минимумов доходов граждан.

Правоохранители призывают граждан в случае выявления нарушений избирательного законодательства Украины сообщать об этом на оперативную линию 102.

Напомним, что новости о ходе избирательной кампании, в частности - реагирование полиции на выявленные нарушения, доступны здесь