Вітрогенератори, вітрові електростанції, компанія "Вема-захід", зелений тарифВітрогенератори - спеціальні пристрої, здатні перетворювати кінетичну енергію вітру в електричну. Це автономне джерело електроенергії, через що є досить популярним як для особистого споживання, так і в умовах виробництва. Завдяки стабільній відновлюваності вітер дає відчуття абсолютної свободи на відміну від інших джерел енергії, тому є безпечною й актуальною перспективою.

Yes

Де можна будувати вітрові електростанції?

Конструкції електростанцій - це мережа кількох вітрогенераторів, які зібрані в одному або декількох місцях. Кількість одиниць може сягати показника в 100 установ та більше. Тому перша вимога до пошуку місця розташування - відповідність розміру території числу майбутніх генераторів.

Електростанції будують там, де є безперешкодні умови для повітряного потоку. Бажано обирати ділянки, на яких середня швидкість вітру сягає 4,5 м/с й вище. Передує визначенню території вивчення потенціалу місцевості, яке здійснюють спеціалізовані компанії. За результатами досліджень потенційний інвестор може об’єктивно оцінити окупність проекту та його прибутковість. При цьому звичайні метеорологічні дані брати до уваги не варто, оскільки вони не відповідають вимогам для будівництва мережевих "вітрових ферм".

Yes

Швидкість вітру збільшується відповідно до висоти. З цієї причини електростанції заведено будувати на вершинах пагорбів та височінь. Також значення має наявність будівель, високих дерев, інших конструкцій.

Вітрові електростанції як вдала інвестиція

Енергія вітру є повністю відновлюваною на відміну від традиційних джерел. Немає жодних ризиків, що цей ресурс коли-небудь зникне. Саме тому вітряки набувають широкого попиту для власного споживання, наприклад, для обробки господарства. Але найбільшу популярність мають у бізнес-середовищі, оскільки є чудовим способом отримання прибутку.

Для тих, хто планує купити вітрові електростанції, варто звернутись до фахівців з метою визначення умов розташування та встановлення вітряків різної потужності. Однією з ведучих організацій по будівництву генераторних конструкцій є інжинірингова компанія "Вема-захід". З її допомогою можна:

  • визначити вітровий потік конкретної місцевості;
  • розрахувати вартість майбутньої інвестиції;
  • отримати розроблений індивідуальний проект електросистеми;
  • встановити альтернативне джерело енергії з урахуванням обсягів та умов його експлуатації;
  • обрати оптимальний варіант устаткування під конкретні задачі;
  • приєднати готову електростанцію до централізованої мережі.

Yes

Спеціалізована компанія здатна надати вичерпну інформацію про специфіку зведення системи вітряків та допомогти в підключенні "зеленого тарифу" для юридичних осіб. В результаті інвестор стає повноцінним власником альтернативного джерела енергії, здатного безперервно приносити дохід.

Інші переваги вітрогенераторів

Окрім невичерпаності ресурсів, вітрові електростанції мають низку вагомих плюсів.

  • Екологічність. Використання енергії повітря не забруднює навколишнє середовище, не містить прихованої небезпеки й не сприяє глобальному потеплінню. Територія, на якій розташована конструкція, може знаходитись поблизу з фермами та сільськогосподарськими угіддями.
  • Доступність. Вітер є в кожному куточку світу. Різниця полягає лише в його інтенсивності. Для добре продуваних територій встановлення вітряків - найбільш вдалий варіант.
  • Раціональність застосування. В будь-яких регіонах країни можна використовувати енергію вітру. Так, на землях, не придатних для ведення сільського господарства та будівництва житла, доцільно розмістити мережеву станцію.
  • Легкість зведення та обслуговування. Для вітрових мереж характерний швидкий монтаж, проста експлуатація та невисокі затрати на технічне обслуговування.

Вітрові електростанції мають мінімальні втрати при передачі енергії. Тому їх можна зводити й в безпосередній близькості до споживача, і на віддалених ділянках.

Недоліки вітрогенераторів

До мінусів встановлення альтернативного джерела енергії відносять:

  • високі інвестиційні затрати;
  • залежність від сили потоку повітря;
  • невисокий рівень шуму.

Кожна система має свої переваги та недоліки. Проте останніх, безсумнівно, менше. Окрім цього, серйозні фінансові вливання на початку з часом повністю окупаються й починають приносити суттєві дивіденди.