банк, клиенты, депозит, присвоилаНа Львівщині правоохоронці викрили працівницю банку, причетну до  заволодіння коштами клієнтів у розмірі близько 300 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Галицького відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1 викрили старшого спеціаліста по обслуговуванню клієнтів одного із банків Львівщини, причетну до привласнення близько трьохсот тисяч гривень клієнтів банку.

Правоохоронці встановили, що 55-річна фінансистка впродовж 2017 року створила та засвідчила своїм підписом завідомо неправдиві заяви клієнтів банку на видачу готівки з їх депозитних рахунків. Надалі у касі фінансової установи, без участі клієнтів, зловмисниця зняла та привласнила кошти на загальну суму у 275 тисяч гривень. 

Фінансистці повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Максимальне покарання, що загрожує зловмисниці - обмеження волі на строк до  п'яти  років або  позбавлення  волі  на  строк  до восьми років  з  позбавленням права  обіймати  певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю на строк до трьох років.


На Львовщине правоохранители разоблачили сотрудницу банка, причастное к завладению средствами клиентов в размере около 300 000 гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Работники Управления защиты экономики во Львовской области совместно с следователями Галицкого отдела полиции и по процессуального руководства Львовской местной прокуратуры №1 разоблачили старшего специалиста по обслуживанию клиентов одного из банков Львовщины, причастного к присвоению около трехсот тысяч гривен клиентов банка.

Правоохранители установили, что 55-летняя финансистка в течение 2017 создала и показала своей подписью заведомо ложные заявления клиентов банка на выдачу наличных с их депозитных счетов. В дальнейшем в кассе финансового учреждения, без участия клиентов, злоумышленница сняла и присвоила средства на общую сумму в 275 000 гривен.

Финансистци сообщено о подозрении в совершении правонарушений, предусмотренных ч.3 ст.191 (присвоение, растрата имущества или завладение им путем злоупотребления служебным положением) и ч.1 ст.366 (служебный подлог) УК Украины.

Максимальное наказание, которое грозит злоумышленницы - ограничение свободы на срок до пяти лет или лишение свободы на срок до восьми лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет.