ЛКП «Львівелектротранс» планує провести реконструкцію існуючих нежитлових приміщень та розглянути можливість будівництва нового житла для водіїв з інших міст на території трамвайного та тролейбусного депо.

«Із збільшенням рухомого складу виникає потреба у додатковій кількості працівників. Для цього у 2018 році ЛКП «Львівелектротранс» організував школу, у якій навчають водіїв тролейбуса та трамвая. Варто зауважити, що значна кількість охочих працювати водієм електротранспорту у Львові приїхали з Львівської області, інших міст або навіть країн. Саме для них підприємство розробляє план реконструкції будівель на територіях трамвайного та тролейбусного депо шляхом влаштування приміщень у вигляді житла для водіїв. Вже розроблений план реконструкції, проведений аналіз та характеристика земельної ділянки та об’єктів, що підлягають реконструкції", — розповідають у ЛКП «Львівелектротранс».

Будівля адміністративного корпусу на території трамвайного депо за адресою вул. Городоцька, 185, що підлягає реконструкції, знаходиться в зоні багатоповерхової житлової забудови кінця XIX ст., 2-ої половини XX ст. та обмежена вулицями Городоцькою та Івана Боберського. Будівля, у якій наразі знаходяться нежитлові приміщення, що підлягають реконструкції, двоповерхова. Територія має повністю сформовану мережу проїздів, під’їздів, заїздів на території до житлових будинків. Проектування реконструкції знаходиться в процесі розробки, що передбачає включення до проекту також проведення благоустрою прилеглої території, ремонт під’їздів та тротуарів.

План реконструкції будівлі на території тролейбусного депо за адресою вул. Тролейбусна, 1 проходить детальний аналіз щодо вирішення питання реконструкції одного чи двох поверхів об’єкту, або можливого будівництва нової житлової споруди.

Проект повинен отримати погодження міста для втілення в його в життя та встановлення термінів виконання роботи.