Епідситуація на Львівщині загострюється: до медиків звертається все більше людей. Станом на сьогодні на Львівщині госпіталізовано 1898 пацієнтів, що становить майже 55% ліжкової мережі. Триває робота із розгортання резервних ліжок по різних лікарнях.

Медики готуються до збільшення кількості пацієнтів. Тому по кожній лікарні готують відділи або певні сектор, в яких можуть перебувати пацієнти із ковідом у форматі ізоляторів. Почастішали також виклики екстреної допомоги.

«Бригади екстреної медичної допомоги щодоби впродовж останніх тижнів здійснюють більше ста виїздів до ковідних пацієнтів. Майже 70% - це первинні пацієнти, які ще не звертались до медиків з підозрами на коронавірус. Відтак більше половини із цих хворих доводиться шпиталізувати», - розповів сьогодні під час брифінгу керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Упродовж жовтня медики швидкої приїхали до пацієнтів із підозрою на коронавірус 3258 разів, тоді як у липні ця цифра становила 1248.

«Часто люди, які телефонують на 103, не розуміють, в яких випадках їм слід звертатися до сімейного лікаря, а коли справді треба викликати екстрену медичну допомогу. Та наші диспетчери й лікарі-консультанти намагаються допомогти кожному. За тиждень ми надаємо понад 5 тисяч консультацій», - розповів Андрій Васько.

На виклики пацієнтів Львівської області виїжджає понад 130 бригад. Загалом в Україні працює 25 регіональних центрів екстерної медичної допомоги, в системі якої працює майже 3 тисячі бригад.