Відповідно до розпорядження керівника робіт, Міністерства охорони здоров’я, від вчорашнього дня клінічна лікарня Львівської залізниці внесена до переліку закладів охорони здоров’я, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію. Про це інформують у департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, ця лікарня має необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус, адже активно долучалась до роботи під час весняної хвилі пандемії. Зараз тут планується розгорнути 100 ліжок. Наразі заклад контрактується та формує команди.

«Список лікарень, які приймають пацієнтів з коронавірусом в області збільшується у зв’язку з необхідністю. Адже, зараз наповненість лікарень становить 57.25%. У стаціонарі перебуває 2806 осіб. За добу в області захворіло 943 особи, з них госпіталізовано 261 пацієнт. Всі «ковідні» лікарні повинні відповідати певним вимогам та мати в наявності обладнання, аби госпіталізовані пацієнти з коронавірусом отримували всі необхідні медичні послуги. До цих закладів від 19 жовтня долучається і клінічна лікарня Львівської залізниці», - зазначив Орест Чемерис.

Нагадаємо, в області до переліку ковідних включено 24 заклади охорони здоров’я (включно з клінічною лікарнею Львівської залізниці). Зокрема, вчора повідомили, що до переліку "ковідних" додали Золочівську центральну районну лікарню та повернули з резерву Львівську обласну клінічну лікарню. Окрім того, кількість "ковідних" ліжкомісць збільшують і в дитячій лікарні "ОХМАТДИТ".