Народний дім у Великих Грибовичах модернізують. Остання сесія ЛМР підтримала таке рішення на користь мешканців Великих Грибовичів.

Відтак, визначено замовника будівництва, який готовий вже робити перші фінансові вкладення, аби нарешті прискорити відкриття Народного дому.

«До слова, робіт сільрада виконала майже на 90%. Тепер черга за Львовом, будемо доробляти – Львів дбає про свої громади», - коментують у міському департаменті агломерації.

Отож, відтепер новим замовником будівництва Народного дому у Грибовичах є департамент міської агломерації ЛМР. Водночас, цей департамент відповідатиме і за охорону цього об'єкту.

Перший проект Народного дому розробляли ще 2006 року. Тому зараз він потребує доопрацювання, зокрема через технічно застарілу вентиляцію, котельні та інші технічні питання.

«Аби зберегти те, що вже є, а також максимально раціонально використати досить велике приміщення, треба коригувати документацію. Наразі департамент міської агломерації у своєму розпорядженні вже має кошти для нового проекту, який і визначить перелік робіт та загальну суму витрат. Уже найближчим часом оголосимо тендер для виготовлення проектно-кошторисної документації. Коригування проекту має завершитися до кінця року», – наголосив директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

Окрім того, зважаючи на досить велику будівлю, її доречно використати більш функціонально. До прикладу, відкрити тут також Офіс громади, ЦНАП, організувати роботу філії банку, соціальних служб тощо. Хоча основна функція залишиться культурно-просвітницькою.