вето, отель, особнякУ Львові підприємець замість готелю, землю під який йому виділило місто, побудував собі особняк. Про це стало відомо сьогодні під час засідання сесії міської ради.

Сьогодні під час пленарного засідання з порядку денного була вилучена ухвала "Про надання ТзОВ "Галіція-Сервіс" дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. Володимира Великого, 2-а»  (ухвала прийнята на пленарному засіданні 27.04.2017, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд). За словами мера Андрія Садового, ухвала зупинена, щоб знайти порозуміння, бо на цій ділянці незаконно збудовані приватні будинки.

"Коли ми готувались до "Євро-2012", ми виділяли ряд ділянок для будівництва готелів без оплати. Власне, це підприємство скористалось такою можливістю, і була виділена ділянка для будівництва готелю. Це було вигідно для міста, тому що це робочі місця, і депутати йшли на зустріч. Яке було наше здивування, коли на цій території збудували приватні особняки. Це факт обдурення громади міста Львова. Враховуючи, що дана ухвала має безпосереднє відношення до даного факту, я заветував дану ухвалу для того, щоб знайти якесь порозуміння. Якщо люди,  які порушили закон та збудували там особняки,  заплатять за землю громаді міста Львова, то місто отримає дохід, який ми втрачаємо. Якщо не заплатять, я буду вважати, що нас обдурили. Тому департамент взяв це питання для опрацювання, щоб знайти можливість його врегулювати", - зазначив міський голова.

Також були заветовані ще дві ухвали:

  • Про затвердження ТзОВ "Данко-два" проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. І. Миколайчука, 38 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 29.06.2017, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).
  • Про затвердження ОСББ "На Ковельській, 63" проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу земельної ділянки на вул. Ковельській, 63.

Во Львове предприниматель вместо отеля, землю под который ему выделил город, построил себе особняк. Об этом стало известно сегодня во время заседания сессии городского совета.

Сегодня во время пленарного заседания с повестки дня было снято постановление "О предоставлении ООО "Галиция-Сервис" разрешения на изготовление технической документации по землеустройству относительно разделения земельного участка на ул. Владимира Великого, 2а (постановление принято на пленарном заседании 27.04.2017 , остановлено ​​городским головой и направлено ​​с замечаниями на повторное рассмотрение). По словам мэра Андрея Садового, решение остановлено, чтобы найти взаимопонимание, потому что на этом участке незаконно построенные частные дома.

"Когда мы готовились к "Евро-2012", мы выделяли ряд участков для строительства гостиниц без оплаты. Собственно, это предприятие воспользовалось такой возможностью, и был выделен участок для строительства гостиницы. Это было выгодно для города, потому что это рабочие места, и депутаты шли на встречу. Каково было наше удивление, когда на этой территории построили частные особняки. Это факт обмана громады города Львова. Учитывая, что данное постановление имеет непосредственное отношение к данному факту, я ветировал данное постановление для того, чтобы найти какое-то понимание. Если люди, которые нарушили закон и построили там особняки, заплатят за землю общине Львова, то город получит доход, который мы теряем. Если не заплатят, я буду считать, что нас обманули. Поэтому департамент взял этот вопрос для проработки, чтобы найти возможность его урегулировать", - отметил городской голова.

Также были заветированные еще два постановления:

  • Об утверждении ООО "Данко-два" проекта землеустройства по отводу земельного участка и предоставления земельного участка на ул. И. Миколайчука, 38 (постановление принято на пленарном заседании 29.06.2017, остановлено ​​городским головой и направлено ​​с замечаниями на повторное рассмотрение).
  • Об утверждении ОСМД "На Ковельской, 63" проекта землеустройства по отводу земельного участка и передаче земельного участка на ул. Ковельской, 63.