Сьогодні, 20 червня, під час сесії міської ради Львова депутати внесли зміни до концепції сортування твердих побутових відходів.

Відтак, невдовзі всі контейнерні майданчики по місту будуть переведені на обов’язкову систему з чотирма контейнерами: під суху та вологу фракції, скло та залишкові змішані відходи. Запровадження сортування на загальноміському рівні є обов’язковою складовою для успішної роботи майбутнього сміттєпереробного заводу, який почнуть будувати у Львові вже цього року.

Відсортовані сухі відходи відправлятимуть на підприємства для вторинної переробки та повторного використання. А органіку перероблятимуть на станції компостування, яка запрацює вже влітку цього року.

Для того, аби львів'яни могли вільно таким чином сортувати відходи, до 1 вересня на сміттєвих майданчиках мають встановити необхідні контейнери та урни. Також до осені у мерії планують затвердити схему розміщення майданчиків для збору великогабаритних та дрібних побутових відходів.


Сегодня, 20 июня, во время сессии городского совета Львова депутаты внесли изменения в концепции сортировки твердых бытовых отходов.

Следовательно, вскоре все контейнерные площадки по городу будут переведены на обязательную систему с четырьмя контейнерами. Введение сортировки на общегородском уровне является обязательной составляющей для успешной работы будущего мусороперерабатывающего завода, который начнут строить во Львове в этом году.

Отсортированные сухие отходы будут отправлять на предприятия для вторичной переработки и повторного использования. А органику перерабатывать на станции компостирования, которая заработает уже летом этого года.

Для того, чтобы львовяне могли свободно таким образом сортировать отходы, к 1 сентября на мусорных площадках должны установить необходимые контейнеры и урны. Также к осени в мэрии планируют утвердить схему размещения площадок для сбора крупногабаритных и мелких бытовых отходов.