дезертир, Золочев, судМобілізований на військову службу солдат, проходячи службу у військовій частині у місті Золочів, у жовтны 2015 року самовільно залишив розташування вказаної військової частини, а повернувся аж…  через півтори роки. Про це стало відомо із Единого реєстру судових рішень.

Як випливає із матеріалів справи, солдат покинув свою частину 20 жовтня 2015 року. Його відсутність виявило командування на ранковій перевірці особового складу біля 8:15 того ж дня. Таким чином він ухилився від проходження військової служби в умовах особливого періоду.

А 12 лютого 2017 року  біля 19:00 солдат добровільно повернувся до розташування військової частини. На суді солдат пояснив, що самовільно залишив військову частину у зв'язку із особистими обставинами.

Золочівський районний суд Львівської області 14 березня визнав військовослужбовця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України та призначив покарання - позбавлення волі на строк 3 роки. Проте на підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком у 1 рік.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Львівської області.


Мобилизованный солдат, проходя службу в воинской части в городе Золочев, в 2015 году самовольно покинул расположение своей  части, а вернулся только...  через полтора года. Об этом стало известно из Единого реестра судебных решений.

Как следует из материалов дела, солдат покинул свою часть 20 октября 2015 года. Его отсутствие обнаружило командование на утренней проверке личного состава у 8:15 того же дня. Таким образом он уклонился от прохождения военной службы в условиях особого пери ода.

А 12 февраля 2017 в 19:00 солдат добровольно вернулся в расположение воинской части. На суде солдат объяснил, что самовольно оставил воинскую часть в связи с личными обстоятельствами.

Золочевский районный суд Львовской области 14 марта признал военнослужащего виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 4 ст. 407 УК Украины и назначил наказание - лишение свободы на срок 3 года. Однако на основании ст. 75 УК Украины освободил его от отбывания наказания с испытательным сроком в 1 год.

Приговор может быть обжалован в Апелляционном суде Львовской области.