авиарейс, Киев - Львов, Мотор-Сич

Мотор Січ закрила два внутрішніх маршрути: Київ - Львів і Київ - Одеса на сезон зимової навігації. Про це повідомляє avianews.com.

"Мотор Січ" оголосила про закриття двох внутрішніх маршрутів Київ-Львів і Київ-Одеса на сезон зимової навігації 2019/2020 років. У заяві авіаперевізника на сторінці в facebook йдеться, що це пов'язано з метою оптимізації його роботи.

Останній рейс Київ-Одеса "Мотор Січ" виконала 8 листопада, а з Києва до Львова - 9 листопада. Зараз в системі бронювання значаться поодинокі рейси Київ-Львів, які будуть виконані в період з 21 грудня по 11 січня, а також рейси Київ-Одеса - з 22 грудня по 10 січня.

В результаті у авіакомпанії залишиться тільки два регулярних рейси: Запоріжжя-Київ і Запоріжжя-Мінськ.

Довідка. Вперше про майбутнє скасування рейсів "Мотор Січ" заявила 7 листопада - за 1-2 дні до фактичного припинення польотів. У такій ситуації пасажир має право отримати 100% повернення вартості авіаквитка. Також українське законодавство передбачає виплату грошової компенсації, якщо авіакомпанія повідомила клієнта про скасування рейсу менш ніж за 14 днів до вильоту, і скасування не пов'язане з форс-мажором.

У правилах повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу зазначено, що для коротких рейсів розмір цієї компенсації становить 250 євро. Для її отримання необхідно написати заяву в авіакомпанію.


Мотор Сич закрыла два внутренних маршрута: Киев – Львов и Киев – Одесса на сезон зимней навигации. Об этом сообщает avianews.com

"Мотор Сич" объявила о закрытии двух внутренних маршрутов Киев-Львов и Киев-Одесса на сезон зимней навигации 2019/2020 годов. В заявлении авиаперевозчика на странице в facebook говорится, что это связано с целью оптимизации его работы.

Последний рейс Киев-Одесса "Мотор Сич" выполнила 8 ноября, а из Киева во Львов — 9 ноября. Сейчас в системе бронирования значатся единичные рейсы Киев-Львов, которые будут выполнены в период с 21 декабря по 11 января, а также рейсы Киев-Одесса — с 22 декабря по 10 января.

В результате у авиакомпании останется только два регулярных рейса: Запорожье-Киев и Запорожье-Минск.

Справка. Впервые о предстоящей отмене рейсов "Мотор Сич" заявила 7 ноября — за 1-2 дня до фактического прекращения полетов. В такой ситуации пассажир имеет право получить 100% возврат стоимости авиабилета. Также украинское законодательство предусматривает выплату денежной компенсации, если авиакомпания уведомила клиента об отмене рейса менее чем за 14 дней до вылета, и отмена не связана с форс-мажором.

В правилах воздушных перевозок и обслуживания пассажиров и багажа указано, что для коротких рейсов размер этой компенсации составляет 250 евро. Для ее получения необходимо написать заявление в авиакомпанию.