За інформацією департаменту міської агломерації ЛМР, у Дублянах збудують магістральний водопровід. Уже зробили всі потрібні експертизи та корекцію проекту. Його вартість – майже 17 мільйонів гривень. Після укладення договору на роботи з виконавцем та технічного нагляду розпочнеться будівництво масштабного і знакового для Дублян магістрального водопроводу.

 

 «Питання якісної питної води для Дублян назрівало давно – і сьогодні ситуація з водою є більш ніж критичною.

Всі водопровідні та каналізаційні мережі, які перебувають на балансі Львівського національного аграрного університету, в аварійному стані. Каналізаційні очисні споруди також. Внутрішньоквартальні мережі зношені, тому часто прориває труби, ламається сантехніка, з кранів тече іржава вода. Цьогоріч, коли Дубляни разом зі Львовом стали однією громадою, небайдужі мешканці навіть надіслали проект на Громадський бюджет міста, який так і назвали «Жива вода міста Дублян». У ньому йдеться про внутрішньоквартальні мережі. Якщо мешканці Дублян активно голосуватимуть і проект переможе, це дозволить комплексно підійти до вирішення проблеми якісної води для Дублян. Адже Львів продовжить будівництво магістрального водопроводу: а саме добудує гілку водопостачання зі Львова, а також через Громадський бюджет виділить кошти на проект місцевих мешканців», - розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР.

Згідно із ухвалою сесії ЛМР, замовником робіт із побудови трубопроводу є ЛКП «Львівводоканал». Коли роботи завершать, вода до Дублян надходитиме із магістрального водопроводу і йтиме через Магерів-Зарудці-Завадів-Збоїще.

«Попередня влада Дублян лише наприкінці своєї каденції розпочала перші роботи щодо будівництва цього водопроводу – проклала 600 метрів труб», - зазначили в департаменті міської агломерації ЛМР.