Франківський районний суд Львова визнав винним у дезертирстві в умовах особливого періоду контрактника, який проходив службу у Львові, проте звільнив від покарання на рік іспитового строку. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Як свідчать матеріали справи, військовослужбовець уклав контракт строком на три роки у серпні 2015 року та був призначений на посаду водія-токаря відділення технічного обслуговування ремонтно-технічної роти повітряного командування у військову частину В3720, розташовану у Львові. Та відслуживши шістнадцять місяців, 13 грудня 2016 року солдат самовільно залишив свою військову частину. У судовому засіданні він повністю визнав свою вину, пояснив, що зробив це у звязку із сімейними проблемами, які негативно впливали на його психологічний стан. Але через місяць добровільно повернувся до військової частини і продовжив виконання своїх службових обов'язків.

Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 407 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Проте звільнив від відбування призначеного покарання, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.


Франковский районный суд Львова признал виновным в дезертирстве в условиях особого периода контрактника, который проходил службу во Львове, однако освободил от наказания, дав год испытательного срока. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Как свидетельствуют материалы дела, военнослужащий заключил контракт сроком на три года в августе 2015 года и был назначен на должность водителя-токаря отделения технического обслуживания ремонтно-технической роты воздушного командования в военную часть В3720, расположенную во Львове. Однако, отслужив шестнадцать месяцев, 13 декабря 2016 года солдат самовольно оставил свою воинскую часть. В судебном заседании он полностью признал свою вину, пояснив, что сделал это в связи с семейными проблемами, которые негативно влияли на его психологическое состояние. Но через месяц добровольно вернулся в воинскую часть и продолжил выполнение своих служебных обязанностей.

Суд признал его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.4 ст. 407 УК Украины, и назначил наказание в виде лишения свободы сроком на 3 года. Однако освободил от отбывания наказания, если он в течение одного года не совершит нового уголовного преступления.