рынок, Санта-Барбара, Сыхов,судЛьвівська прокуратура відкрила кримінальну справу через перенесення ринку "Санта-Барбара". Про це повідомляє ZAXID.NET 

Сихівський райсуд Львова наклав арешт на земельну ділянку та торгівельні павільйони ринку "Санта-Барбара", заборонивши їх використання. Таке рішення суд прийняв у рамках розслідування справи про незаконну реєстрацію права власності на ці павільйони. Водночас сьогодні, 19 квітня, прокуратура Львівщини повідомила, що подала до суду позов про скасування реєстрації права власності на павільйони ринку за ТОВ "Сихівська народна торгівля".

"Прокуратура області пред’явила до Львівського окружного адмінсуду позов в інтересах Львівської міськради до комунального підприємства Львівської облради "Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки" про визнання дій державного реєстратора протиправними та скасування рішення про реєстрацію права власності на нерухоме майно – комплекс торгівельних павільйонів загальною площею 1706 м2, розташованих по вул. Антонича, 8", – йдеться у повідомленні прокуратури.

Йдеться про земельну ділянку, яку надали в користування ТОВ "Сихівська народна торгівля" для перенесення ринку "Санта-Барбара", який заважав прокладанню трамвайної колії на Сихів. За версією прокуратури, комунальне підприємство ЛОР "Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки" при реєстрації права власності за "Сихівською народною торгівлею" порушило закон, оскільки не з'ясувало, що ця земельна ділянка належить ЛКП "Львівавтодор" і на ній можна лише розташовувати торгові павільйони без реєстрації права власності.

Аби не допустити відчуження земельної ділянки, суд наклав на неї та торгові павільйони ринку арешт.


Львовская прокуратура возбудила уголовное дело из-за переноса рынка "Санта-Барбара". Об этом сообщает ZAXID.NET.

Сыховский райсуд Львова наложил арест на земельный участок и торговые павильоны рынка "Санта-Барбара", запретив их использование. Такое решение суд принял в рамках расследования дела о незаконной регистрации права собственности на эти павильоны. В то же время сегодня, 19 апреля, прокуратура Львовской сообщила, что подала в суд иск об отмене регистрации права собственности на павильоны рынка по ООО "Сыховская народная торговля».

"Прокуратура области предъявила во Львовский окружной админсуд иск в интересах Львовского горсовета к коммунальному предприятию Львовского облсовета "Бюро технической инвентаризации и экспертной оценки" о признании действий госрегистратора противоправными и отмене решения о регистрации права собственности на недвижимое имущество - комплекс торговых павильонов общей площадью 1706 м2, расположенных по ул. Антонича, 8", - говорится в сообщении прокуратуры.

Речь идет о земельном участке, который предоставили в пользование ООО "Сыховская народная торговля" для переноса рынка "Санта-Барбара", который мешал прокладке трамвайных путей на Сыхов. По версии прокуратуры, коммунальное предприятие ЛОР "Бюро технической инвентаризации и экспертной оценки" при регистрации права собственности за "Сыховской народной торговлей" нарушило закон, поскольку не выяснило, что этот земельный участок принадлежит ЛКП "Львовавтодор", и на нем можно только располагать торговые павильоны без регистрации права собственности.

Чтобы не допустить отчуждения земельного участка, суд наложил на него и торговые павильоны рынка арест.