железная, дорога, монетизация, электричкиМонетизація пільг у залізничному транспорті стане вирішенням багатьох проблем у приміському сполученні.  Про це повідомив в.о. начальника регіональної філії "Львівська залізниця"  Іван Груник на III Європейському конгресі місцевого самоврядування, що відбувався у Польщі, інформує прес-служба залізниці.

За словами керівника регіональної філії "Львівська залізниця", перспектива монетизації чекає на жителів Львівщини вже цього року.

Про те, що Міністерство соціальної політики планує монетизувати пільги на проїзд у транспорті, раніше повідомив Андрій Рева. Відповідний законопроект вже розроблено, і експериментально його планують запустити на Львівщині орієнтовно із 1 липня цього року.

"Монетизація пільг для залізничників є інструментом розвитку приміського сполучення, адже це дозволить відстежувати реальний потік пасажирів, так як не зважаючи на пільги квиток купуватимуть усі. Проблему із "невидимим попитом" буде усунено, і потяги приміського сполучення будуть подаватись на маршрут із  реально потрібною кількість вагонів, - вважає керівник регіональної філії "Львівська залізниця". - До того ж, таким чином залізниці не доведеться чекати компенсаційних виплат із місцевого бюджету, який в свою чергу повинен отримати субвенцію з держбюджету на відшкодування пільгових перевезень окремих категорій громадян. Приміське залізничне сполучення має гостру недостачу у фінансуванні, так як є збитковим. Саме монетизація пільг дасть змогу  залізничникам модернізувати та забезпечити вчасний ремонт рухомого складу приміських потягів".


Монетизация льгот в железнодорожном транспорте станет решением многих проблем в пригородном сообщении. Об этом сообщил и.о. начальника регионального филиала "Львовская железная дорога" Иван Груник на III Европейском конгрессе местного самоуправления, который проходил в Польше, информирует пресс-служба железной дороги.

По словам руководителя регионального филиала "Львовская железная дорога", перспектива монетизации ждет жителей Львовщины в этом году.

О том, что Министерство социальной политики планирует монетизировать льготы на проезд в транспорте, ранее сообщил Андрей Рева. Соответствующий законопроект уже разработан, и экспериментально его планируют запустить на Львовщине ориентировочно с 1 июля этого года.

"Монетизация льгот для железнодорожников является инструментом развития пригородного сообщения, ведь это позволит отслеживать реальный поток пассажиров, так как, несмотря на льготы, билет будут покупать все. Проблема с "невидимым спросом" будет уст ранена, и поезда пригородного сообщения будут подаваться на маршрут с реально необходимым количеством вагонов, - считает руководитель регионального филиала "Львовская железная дорога". - К тому же таким образом железной дороге не придется ждать компенсационных выплат из местного бюджета, который, в свою очередь, должен получить субвенцию из госбюджета на возмещение льготных перевозок отдельных категорий граждан. Пригородное железнодорожное сообщение имеет острую нехватку в финансировании, так как является убыточным. Именно монетизация льгот позволит железнодорожникам модернизировать и обеспечить своевременный ремонт подвижного состава пригородных поездов".