Сьогодні, 19 лютого, у Львівській міській раді відбулася розширена апаратна нарада за участю представників правоохоронних органів, зокрема патрульної поліції. У зв’язку з цим було обговорено питання спільної роботи щодо евакуації покинутих машин.

 

«Ми довший час говоримо з поліцією про демонтаж цих автомобілів, які є безгосподарними. Адже маємо звернення на Гарячу лінію з цього приводу, а також зараз йде весна, і ми будемо впорядковувати і прибирати територію міста. Якщо є власник покинутого автомобіля, то тоді його легше забрати. Ми ведемо перемовини з власником і він забирає. Якщо ж власник невідомий, а машина, якій більше 30 років, розбита і поржавіла стоїть десь на вулиці, то прохання до поліції допомогти її забрати на штрафмайданчик, щоб наша територія була почищена. На жаль, зараз реакції поліції з цього приводу немає жодної. Тому прохання напрацювати алгоритм дій по цьому питанню", — наголосила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Зі свого боку мер Львова дав доручення підготувати повний перелік покинутих машин і, за допомогою евакуатора, перевести їх на визначений майданчик.