У Держбюджеті передбачили 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості, що виникла на даний момент. Таке рішення прийняли під час засідання Верховної Ради України, внісши зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» в частині ринку природного газу.  

Йдеться в тому числі й про державні шахти Львівщини, які є у складі ДП «Львівугілля».

Джерелом коштів будуть обов’язкові виплати НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта» до держбюджету.

Зазначимо, що на території області працює 7 шахт, 6 з них у складі державного підприємства «Львівугілля». Це шахти «Вiдродження», «Лiсова», «Червоноградська», «Великомостiвська», «Межирiчанська» та «Степова».

Нагадаємо, що Міненерго завершило підготовку проекту Концепції реформування вугільної галузі, яка має на меті, зокрема, оптимізацію видатків держбюджету. Концепція передбачає розподіл шахт на три групи. Перша група – шахти, що підлягають інтеграції з ПАТ «Центренерго» і є його ресурсною базою. Друга – шахти подвійного призначення, збут яких не обмежується виключно тепловими генераціями. Третя група шахт – такі, що будуть пропонуватися до приватизації не лише як вугледобувні підприємства, а і як цілісні майнові комплекси, які можна використовувати для іншої господарської діяльності.

В рамках підготовки Концепції Міненерго вивчає досвід Німеччини з трансформації вугільних мономіст на сучасні інноваційні центри.

Міненерго спільно з міжнародними партнерами планує запуск пілотних проектів трансформації шахт. Зокрема серед потенційних варіантів - шахта «Великомостівська», яка розташована на заході країни, в місті Червоноград, та потенційно може стати потужним туристичним кластером.