Внаслідок отруєння, яке сталось у спортивно-оздоровчому комплексі «Layar Palace», що на Львівщині, до лікарні потрапили 17 дітей. Усі вони родом з різних областей України. Зараз діти перебувають у стані середнього ступеня важкості.

Лікарі надають потерпілим повну лікувально-діагностичну допомогу.

«Станом на зараз у Самбірській центральній районній лікарні з діагнозом харчова інтоксикація перебуває 17 дітей, віком від 8 до 15 років. Потерпілі скаржаться на нудоту, блювоту, біль в животі, загальну слабкість та пронос. Переважно, це діти з Кривого Рогу та Києва, а саме хлопці та дівчата, які відвідують різні спортивні секції», - повідомила експерт департаменту охорони здоров’я ЛОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики, в.о. генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Зараз на місці працюють фахівці Держпродспоживслужби та Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ. Для того, щоб з’ясувати, що саме могло спричинити отруєння для аналізу відберуть зразки матеріалу від хворих та з усіх поверхонь. Також перевірятимуть харчові продукти, питну воду та воду з басейну.

Комплекс розташований у місті Хирів, Самбірського району. 

Відомо, що загалом у спортивно-оздоровчому комплексі перебуває близько 800 дітей.