аноним, вокзал, заминированиеПоліцейські затримали 20-річного зловмисника, який надав неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу у Львові. Мешканець Пустомитівського району перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Сьогодні, 17 березня, близько 17.00 на оперативну лінію "102" зателефонував анонім та повідомив, що Головний залізничний вокзал у Львові заміновано. На місце події виїхали слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінолог, патрульні поліцейські та працівники інших служб. Було евакуйовано близько 550 пасажирів та працівників залізничного вокзалу. Правоохоронці обстежили приміщення та прилеглу територію, вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили.

Оперативники Пустомитівського відділу поліції встановили особу чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про замінування. Ним виявився 20-річний мешканець одного з сіл району, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Зловмисник затриманий у порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. З’ясовуються  усі обставини події. Проводиться досудове розслідування.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років.


Полицейские задержали 20-летнего злоумышленника, который предоставил ложное сообщение о минировании железнодорожного вокзала во Львове. Житель Пустомытовского района находился в состоянии алкогольного опьянения. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Сегодня, 17 марта, около 17.00 на оперативную линию "102" позвонил аноним и сообщил, что Главный железнодорожный вокзал во Львове заминирован. На место происшествия выехали следственно-оперативная группа, взрывотехники, кинолог, патрульные полицейские и работники других служб. Были эвакуированы около 550 пассажиров и работников железнодорожного вокзала. Правоохранители обследовали помещения и прилегающую территорию, взрывоопасных или подозрительных предметов не обнаружили.

Оперативники Пустомытовского отдела полиции установили личность мужчины, который предоставил ложное сообщение о заминировании. Им оказался 20-летний житель одного из сел района, находившийся в состоянии алкогольного опьянения. Злоумышленник задержан в порядке ст.208 УПК Украины, вскоре суд изберет для него меру пресечения. Выясняются все обстоятельства произошедшего. Проводится досудебное расследование.

По факту открыто уголовное производство по ч.1 ст.259 Уголовного кодекса Украины (заведомо ложное сообщение об угрозе безопасности граждан, уничтожения или повреждения объектов собственности). Санкция статьи предусматривает лишение свободы на срок от двух до шести лет.