Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Йеннесом де Молом.

Очільник області подякував за підтримку у збереженні суверенітету та територіальної цілісності України.

“Нам важливо поглиблювати економічну співпрацю, Львівщина – це регіон величезних можливостей і тут можна і потрібно реалізовувати хороші проекти”, - зазначив очільник області.

У межах зустрічі сторони обговорили можливі напрями співпраці у галузях агропромислового виробництва, освіти та взаємної промоції культурного потенціалу.

“Україна, зокрема Львівщина, багата талантами, має хороший кадровий потенціал, люди живуть освічені та розумні. Також не забуваємо про масштаби  самої країни. Якщо  говорити про сільське господарство, для нас дуже важливу роль відіграє ефективність ведення господарства та застосування нових технологій. І ми можемо співпрацювати не лише у секторі сільського господарства, але й у розвитку ІТ-технологій. У вашій країні розвинений ІТ-кластер, ми знаємо про ці три міста - Львів, Харків та Київ  і, звичайно, українці мають усі підстави пишатись цим, оскільки є багато талановитих людей, які працюють у цій галузі. Ми спілкувались із студентами УКУ, дуже розумна молодь, також  знаємо, що у Харкові добре готують фізиків та математиків і вони є двигуном розвитку цієї сфери.  Близько 400 голландських компаній користуються послугами українських спеціалістів”, - наголосив Йеннес де Молом.

Також він підкреслив, що успішно Почесне консульство Королівства Нідерландів працює у Львові упродовж 25 років і це дуже знаково для регіону.

“Мені дуже приємно перебувати у вашій області, це другий рік моєї каденції в Україні і мені тут подобається жити і працювати. Тут є багато голландських компаній, оскільки це є для нас ворота в Європу. Сьогодні у Золочеві відкриваєте нове підприємство, це приємна подія, бо дуже важливо залучати інвестиції в регіон і створювати нові робочі місця”, - наголосив Надзвичайний Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні.

Також сторони поспілкувались про розвиток дорожньої інфраструктури на Львівщині, очільник області розповів про ключові проекти у розбудові доріг, над якими область зараз працює.

Окремо зосередили увагу і на проблемі відтоку кадрів та необхідності створення належних умов, щоб молоді люди після закінчення навчальних закладів, зокрема професійно-технічних залишались в Україні.