академия сухопутных войск, президент, Петр ПорошенкоЖодних трансформацій, реформування чи перенесення львівської Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного не буде, наголосив президент Петро Порошенко під час візиту до Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"Жодного курсанта, жодного викладача, жодного військового, жодних учбових механізмів ніхто не забере з академії. І не дозволю це зробити разом з міністром. Нам потрібно більше танкістів. І де, як не у Львові, виховувати не тільки фахівців, але й патріотів?", - заявив глава держави під час відвідання Державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" в ході робочої поїздки до Львівської області.

"І в планах не було, не дозволив би це робити, будь-які нападки на львівську академію. Моя позиція, як позиція Верховного Головнокомандувача незмінна – Національна академія Сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного була, є і буде", - додав він, зауваживши, що заяви про її перенесення не відповідають дійсності.

Він також повідомив, що за його дорученням лише за останній рік міністр оборони виділив 90 млн грн. на додаткове фінансування навчального закладу, а в якості учбових приміщень було введено в експлуатацію 14 тис. квадратних метрів нових площ.


Никаких трансформаций, реорганизации или переноса львовской Национальной академии Сухопутных войск им. Петра Сагайдачного не будет, подчеркнул президент Петр Порошенко во время визита во Львов. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

"Ни курсанта, ни преподавателя, ни военного, ни учебных механизмов никто не заберет из академии. И не позволю это сделать вместе с министром. Нам нужно больше танкистов. И где, как не во Львове, воспитывать не только специалистов, но и патриотов?", - заявил глава государства во время посещения Государственного предприятия "Львовский бронетанковый завод" в ходе рабочей поездки во Львовскую область.

"И в планах не было, не позволил бы это делать, любые нападки на львовскую академию. Моя позиция как позиция Верховного Главнокомандующего неизменна - Национальная академия Сухопутных войск имени гетмана Сагайдачного была, есть и будет", - добавил он, отметив, что заявления о ее переносе не соответствуют действительности.

Он также сообщил, что по его поручению только за последний год министр обороны выделил 90 млн грн. на дополнительное финансирование учебного заведения, а в качестве учебных помещений было введено в эксплуатацию 14 тыс. квадратных метров новых площадей.