Інформація щодо ймовірного звільнення близько 5 000 шахтарів у Червонограді, не відповідає дійсності. Про це у Фейсбук повідомив голова ЛОДА Максим Козицький.

Керівник ЛОДА уточнив, що у п’ятницю, 14 лютого, під час чергової наради під головуванням прем’єр-міністра Олексія Гончарука дане питання не обговорювалось. Натомість піднімалось питання стану та проблем діяльності державних вугледобувних підприємств. Жодним чином не стояло і не стоїть питання звільнення працівників чи пряме закриття шахт. Навпаки, розглядається можливість додаткового працевлаштування шахтарів в інших дотичних галузях винятково за їх згодою.

“На нараді було акцентовано увагу на можливості залучення додаткових інвестицій, розвитку інфраструктурних проектів, будівництві та реконструкції доріг, створенні додаткових робочих місць. Обговорення стосувалось загального розвитку регіону, але аж ніяк не скороченню людей. Переконаний, що шахтарі – важлива ланка людей Львівщини і скорочення половини працівників є неприпустимим” – йдеться у повідомленні.