самозащита, напал, Студенческая, суд31-річний львів'янин, хворий на гепатит С, поранив у живіт хулігана, який напав на нього на вулиці. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Подія трапилася 17 червня 2017 року у Львові на вулиці Студентській. Як пояснив у судовому засіданні обвинувачений, він йшов по вул. Студентській, коли двоє незнайомців в стані сп'яніння перегородили дорогу і не давали змоги пройти. Один з них ударив по голові, від чого той упав та отримав запаморочення. Намагаючись вийти на світло, отримав ще декілька ударів. Боячись за своє життя і здоров'я, витягнув із кишені складний ніж і почав ним розмахувати, захищаючись. В процесі таких дій наніс потерпілому рани у живіт. Перелякавшись втік, однак через місяц був затриманий працівниками поліції. Пояснив, що розумів, що, розмахуючи ножем, може спричинити шкоду здоров'ю, однак іншого способу захисту в той момент не міг знайти. Про вчинене жалкує, просить у потерпілого вибачення.

Потерпілий підтвердив, що дійсно першим безпричинно зачепив обвинуваченого та наніс йому удар в область шиї, коли останній впав, намагався його копнути. Потім почув біль в області живота і зрозумів, що поранений. Претензій до обвинуваченого не має.

Личаківський районний суд м.Львова, обираючи покарання, враховував протиправність поведінки потерпілого. Тому, визнавши обвинувачуваного винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 121 КК України, та призначивши покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі, звільнив від відбуття покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік. До речі, обвинувачений вже був засуджений за грабіж до 4 років 3 місяців позбавлення волі та хворіє на гепатит С.


31-летний львовянин, больной гепатитом С, ранил в живот хулигана, напавшего на него на улице. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Происшествие случилось 17 июня 2017 года во Львове на улице Студенческой. Как пояснил в судебном заседании обвиняемый, он шел по ул. Студенческой, когда двое незнакомцев в состоянии опьянения перегородили дорогу и не позволяли пройти. Один из них ударил по голове, от чего тот упал и получил головокружение. Пытаясь выйти на свет, получил еще несколько ударов. Боясь за свою жизнь и здоровье, вытащил из кармана складной нож и стал им размахивать, защищаясь. В процессе таких действий нанес потерпевшему раны в живот. Испугавшись, убежал, однако через месяц был задержан работниками полиции. Объяснил, что понимал, что, размахивая ножом, может нанести ущерб здоровью, однако другого способа защиты в тот момент не мог найти. О содеянном сожалеет, просит у потерпевшего прощения.

Пострадавший подтвердил, что действительно первым беспричинно задел обвиняемого и нанес ему удар в область шеи, а когда тот упал, пытался его пихнуть. Услышал боль в области живота и понял, что ранен. Претензий к обвиняемому не имеет.

Лычаковский районный суд Львова, выбирая наказание, учел противоправность поведения потерпевшего. Поэтому, признав обвиняемого виновным в совершении уголовного преступления предусмотренного ч.1 ст. 121 УК Украины и назначив наказание в виде пяти лет лишения свободы, освободил от отбывания наказания с испытательным сроком на один год. Кстати, обвиняемый уже был осужден за грабеж к 4 годам 3 месяцам лишения свободы и болеет гепатитом С.