луценко, обыск, горсовет львоваІз Львівської міськради, де вчора, 15 листопада, було проведено санкціоновані обшуки, вилучено документацію щодо оренди та подальшого продажу земельної ділянки площею 23 га. Про це генеральний прокурор Юрій Луценко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Із вилучених докуметов видно, що у вересні 2015 року Львівською міськрадою одному з суб'єктів господарювання було надано в оренду земельну ділянку площею 23 га, нормативно-грошова оцінка якої склала 140 млн. грн. Вже через 3 місяці (в грудні того ж року) землю за особистим підписом голови міськради продали за ціною 52 млн. грн., що на 88 млн. грн. менше її оцінки", - написав Луценко.

Раніше мер Львова Андрій Садовий у Facebook написав, що ідеться про промзону в Рясне-2, де 2 роки тому "провідний європейський індустріальний девелопер" - голландська компанія CTP запланувала побудувати сучасний індустріальний парк на 3000 робочих місць.

"Місто підвело комунікації, ми провели відкритий конкурс, переконали інвесторів вкладати гроші в Україну. Сьогоднішні дії в міській раді - краща відповідь на питання, чому в Україну не йде інвестор", - заявив Садовий.

На зауваження мера Львова щодо інвесторів, Луценко відповів, що щоб залучити інвестора і законно заохотити його меншою ціною на землю, треба було винести на розгляд міськради пропозицію знизити ціну.

"Адже саме міськрада, а не Садовий може змінити своє ж рішення від 25 грудня 2014 року про базову середню ціну квадратного метра землі в місті в сумі 423 грн. Відштовхуючись від неї, з урахуванням площі відчуженої землі (23 га), її вартість повинна бути більш 97 млн. грн.", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, що співробітники Генпрокуратури провели вчора обшуки в мерії Львова. ГПУ перевіряє причетність посадових осіб до продажу землі за заниженою ціною.


Из Львовского горсовета, где во вчера, 15 ноября, были проведены санкционированные обыски, изъята документация относительно аренды и последующей продажи земельного участка площадью 23 га. Об этом генеральный прокурор Юрий Луценко написал на своей странице в Facebook.

"Из изъятых докуметов видно, что в сентябре 2015 года Львовским горсоветом одному из субъектов хозяйствования был предоставлен в аренду земельный участок площадью 23 га, нормативно-денежная оценка которого составила 140 млн грн. Уже через 3 месяца (в декабре того же года) землю за личной подписью председателя горсовета продали по цене 52 млн. грн., что на 88 млн. грн. меньше ее оценки", - написал Луценко.

Ранее мэр Львова Андрей Садовый в Facebook написал, что речь идет о промзоне в Рясне-2, где 2 года назад "ведущий европейский индустриальный девелопер" - голландская компания CTP запланировала построить современный индустриальный парк на 3000 рабочих мест.

"Город подвел коммуникации, мы провели открытый конкурс, убедили инвесторов вкладывать деньги в Украину. Сегодняшние действия в городском совете - лучший ответ на вопрос, почему в Украину не идет инвестор", - заявил Садовый.

На замечание мэра Львова относительно инвесторов, Луценко ответил, что чтобы привлечь инвестора и законно поощрить его меньшей ценой на землю, надо было вынести на рассмотрение горсовета предложение снизить цену.

"Ведь именно горсовет, а не Садовый может изменить свое же решение от 25 декабря 2014 г. о базовой средней цене квадратного метра земли в городе в сумме 423 грн. Отталкиваясь от нее, с учетом площади отчужденной земли (23 га), ее стоимость должна быть более 97 млн. грн.", - добавил генпрокурор.

Напомним, что сотрудники Генпрокуратуры провели вчера обыски в мэрии Львова. ГПУ проверяет причастность должностных лиц к продаже земли по заниженной цене.