трагедия, ДрогобычЯкщо будинок визнають непридатним для проживання, то держава профінансує купівлю нових помешкань для потерпілих. Про це повідомляє Захід.Нет

У дрогобицькому будинку, частина якого обвалилася і загинули восьмеро людей, з’явилися нові тріщини. Одразу три комісії обстежать вцілілі під’їзди будинку. А після їхніх висновків вже вирішать, чи допускати людей до аварійного житла. Спершу геологи візьмуть проби води та ґрунту. Потім експерти перевірять стійкість будівлі та вирішать, що робити з аварійним дахом. Ці висновки будуть готові через два тижні.

Якщо будинок таки визнають непридатним для проживання, то держава профінансує купівлю нових помешкань для потерпілих. 64 квартири на вторинному ринку придбають за 45 млн грн. Ще 2 млн грн виділять на відшкодування матеріальних збитків — речей, які люди залишили у домівках і не можуть зараз забрати. Все через незадовільний стан середніх несучих стін у інших під’їздах.

За попередньою версією, руйнування середньої несучої стіни спричинило обвал під’їзду. Вона втратила стійкість, адже була збудована з непридатної для цього цегли.

Мешканцям зруйнованого будинку у Дрогобичі, які не мають де поселитися, дадуть гроші на оренду квартир. Щомісяця до зими сім’ї отримуватимуть по 2-5 тис. грн.

Нагадаємо, 28 cерпня близько 2:30 ночі трапився обвал цілого під’їзду чотириповерхового будинку на вул. Грушевського, 101 у Дрогобичі. Під завалами знайшли тіла восьми загиблих. Із будинку в Дрогобичі відселили усіх мешканців через загрозу нового обвалу. Поліція відкрила кримінальне провадження і затримала двох дрогобицьких комунальників. 


Если дом таки признают непригодным для проживания, то государство профинансирует покупку новых квартир для пострадавших. Об этом сообщает Захид.нет

В дрогобычском доме, часть которого обвалилась и погибли восемь человек, появились новые трещины. Сразу три комиссии обследуют уцелевшие подъезды дома. А после их выводов уже решат, допускать людей в аварийное жилье. Сначала геологи возьмут пробы воды и почвы. Затем эксперты проверят устойчивость здания и решат, что делать с аварийным крышей. Эти выводы будут готовы через две недели.

Если дом таки признают непригодным для проживания, то государство профинансирует покупку новых квартир для пострадавших. 64 квартиры на вторичном рынке приобретут за 45 млн грн. Еще 2 млн грн выделят на возмещение материального ущерба - вещей, которые люди оставили в домах и не могут сейчас забрать. Все из-за неудовлетворительного состояния средних несущих стен в других подъездах.

По предварительной версии, разрушение средней несущей стены привело к обвалу подъезда. Она потеряла устойчивость, ведь была построена из непригодного для этого кирпича.

Жителям разрушенного дома в Дрогобыче, которым негде поселиться, дадут деньги на аренду квартир. Ежемесячно к зиме семьи будут получать по 2-5 тыс. грн.

Напомним, 28 cерпня около 2:30 ночи произошел обвал целого подъезда четырехэтажного дома на ул. Грушевского, 101 в Дрогобыче. Под завалами нашли тела восьми погибших. Из дома в Дрогобыче отселили всех жителей из-за угрозы нового обвала. Полиция открыла уголовное производство и задержала двух дрогобычских коммунальщиков.