копальняНа ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" (Львівська обл.) обговорено безпечні методи консервації рудника №2. Про це розповіли у Головному управлінні Держпраці у Львівській області. Безпечні методи консервації обговорили під час наради з  керівництвом "Полімінерала".

Під час зустрічі обговорили  заходи, яких слід вжити з метою забезпечення безпеки людей та збереження будівель, споруд, інших об’єктів, що перебувають в зоні шкідливого впливу копальні.

 


На ОАО "Стебницкое горно-химическое предприятие" Полиминерал "(Львовская обл.) обсудили безопасные методы консервации рудника №2. Об этом рассказали в Главном управлении Гоструда во Львовской области. Методы консервации обсудили во время совещания с руководством "Полиминерала".

Во время встречи, в частности, разговаривали о мерах, которые необходимо принять для обеспечения безопасности людей и сохранности зданий, сооружений, других объектов, находящихся в зоне вредного влияния рудники.

Довідка. Стебницьке ДГХП "Полімінерал" належить до екологічно небезпечних об’єктів. Площа гірничого відводу становить 1290 га. Родовище розроблялося двома рудниками — № 1 та № 2. На 1986 рік родовище налічувало запаси калійних руд у обсязі 1,1 млрд тон.

14 вересня 1983 р. після сильного дощу відбувся прорив ґрунтової дамби хвостосховища між пікетами 7 та 8. Величезна маса висококонцентрованої ропи та твердих відходів (мулу) ринула у басейн р. Солониці, а з неї — у р. Тисменицю, й далі, у Дністер та Чорне море. Сумарна маса цього викиду становила понад 5 млн т, це був селевий потік з потужним гідравлічним напором. Величезна маса соляних відходів забруднила всю навколишню територію (річки, сади, городи, поля, ліси). Це завдало величезної шкоди флорі й фауні району, а також гідробіонтам річок Солониці, Тисмениці, Дністра та Чорного моря.