До цього часу Данилко, якому одразу після народження заново сформували шлунково-кишковий тракт, був на лікуванні у відділені хірургії вроджених вад розвитку міської дитячої клінічної лікарні на вул. Орлика. Про це повідомила завідувачка відділення Галина Курило.

 

«Виписуємо додому нашого Данилка, який народився на 33 тижні вагітності з численними вродженими вадами. У хлопчика була атрезії шлунку, стравоходу з трахеостравохідною норицею, дванадцятипалої кишки, прямої кишки і товстого кишківника, аноректальна вада. Серед іншого, у Данилка серце є з правого боку, тобто має дзеркальне розташування органів та специфічну судинну систему», - розповіла Галина Курило, завідувачка відділення хірургії вроджених вад розвитку міської дитячої лікарні.

З її слів, на сьогодні хлопчику вже повністю завершили корекцію внутрішніх органів: йому було успішно проведено 5 реконструктивних операцій, і після року лікування у дитячій лікарні, Данилко їде здоровий додому.

Нагадаємо, рік тому одноденне немовля лікарі-хірурги дитячої лікарні на Орлика оперували 10 годин поспіль, заново сформувавши йому шлунково-кишковий тракт. У дитини були настільки делікатні, ніжні тканини, що лікарі використовували нитки з шістьма-сімома нулями, бо товстіші просто прорізали тканини. Це була чітко відпрацьована і до дрібниць синхронна співпраця хірургів та анестезіолога.

До операційної бригади, окрім Галини Курило, увійшли дитячі хірурги Дмитро Грицак, Анна Салига, анестезіолог Сергій Шиш і операційна медсестра Марія Семочко.

Хірурги кажуть, що то була одна з найважчих операцій за весь час їхньої роботи.