Генеральна прокуратура та поліція проводять обшуки у приміщенні Львівської міської ради у зв'язку з підозрою службовців у завданні збитків державі в особливо великих розмірах.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Досудове розслідування встановило, що службові особи Львівської міської ради уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 млн. грн, не зважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки складала 140 млн. грн, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах.

Відкрито провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем). Обшуки тривають у міськраді та офісних приміщеннях оцінювачів і суб’єкта господарювання, що придбав землю.


Генпрокуратура, обыски, Львовский горсоветГенеральная прокуратура и полиция проводят обыски в помещении Львовского городского совета в связи с подозрением чиновников в нанесении ущерба государству в особо крупных размерах.

Об этом сообщила пресс-служба Генпрокуратуры.

Досудебное расследование установило, что служебные лица Львовского городского совета заключили с предприятием договор купли-продажи земельного участка по цене 52 млн. грн, несмотря на то, что нормативно-денежная оценка этого земельного участка составляла 140 млн. грн, чем причинили государству ущерб в особо крупных размерах.

Открыто производство по ч. 5 ст. 191 УК Украины (завладение по предварительному сговору группой лиц чужим имуществом в особо крупных размерах путем злоупотребления своим служебным положением). Обыски проходят в горсовете и офисных помещениях оценщиков и субъекта хозяйствования,  который приобрел землю.