завод, ИКЕАНа Львівщині поки що не відкриватимуть завод світового бренду ІКЕA. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис. 

"Не відбудеться цього. Я не кажу, що це неможливо в принципі. IKEA буде, але не сьогодні. У неї  інші завдання. Український бізнес не готовий стати партнером. Компанії світового рівня мають вимоги до партнерів: якість робочого місця, ставлення до працівників. Багато українських компаній навіть не задумувались над тим, що у них запитають, чи їхні працівники добре їдять, чи робочий графік – 8 годин. Якщо нема відповідності вимогам, IKEA каже: ти не можеш бути нашим партнером. Ви собі уявляєте, що відбувається у деревообробній галузі Львівщини? Є галузі, які можна назвати зразковими, але, на жаль, більшість з них із іноземними інвестиціями", – каже він.

За словами Романа Матиса, ІКЕA зможе прийти на український ринок, якщо він дозріє і буде готовий стати партнером.

Нагадаємо, у 2017 році Львівська ОДА звернулася до представників компанії "IKEA" з пропозицією відкрити на території Львівщини завод з обробки деревини. Пізніше шведська мережа магазинів меблів та товарів для дому підтвердила наміри зайти на ринок України. Тоді йшлося про відкриття магазину в одному з торговельних центрів Києва. У 2018 році влада області також провела переговори з виробничим підрозділом корпорації. У липні цього року IKEA запустила сайт для України та почала набирати персонал. Відкрити магазин міського формату в Києві планують наприкінці 2019 року.


На Львовщине пока не будут открывать завод мирового бренда IKEA. Об этом в комментарии Tvoemisto.tv сообщил руководитель управления инвестиционной политики Львовской ОГА Роман Матис. 

"Не состоится это. Я не говорю, что это невозможно в принципе. IKEA будет, но не сегодня. У нее другие задачи. Украинский бизнес не готов стать партнером. Компании мирового уровня имеют требования к партнерам: качество рабочего места, отношение к работникам. Многие украинские компании даже не задумывались над тем, что у них спросят, хорошо ли едят их работники или действительно ли рабочий график – 8 часов. Если нет соответствия требованиям, IKEA говорит: ты не можешь быть нашим партнером. Вы себе представляете, что происходит в деревообрабатывающей отрасли Львовщины? Есть отрасли, которые можно назвать образцовыми, но, к сожалению, большинство из них с иностранными инвестициями", - говорит он.

По словам Романа Матиса, их работники сможет прийти на украинский рынок, если он созреет и будет готов стать партнером.

Напомним, в 2017 году Львовская ОГА обратилась в компанию "IKEA" с предложением открыть на территории Львовщины завод по обработке древесины. Позже шведская сеть магазинов мебели и товаров для дома подтвердила намерения зайти на рынок Украины. Тогда речь шла об открытии магазина в одном из торговых центров Киева. В 2018 году власти области также провела переговоры с производственным подразделением корпорации. В июле этого года IKEA запустила сайт для Украины и начала набирать персонал. Открыть магазин городского формата в Киеве планируют в конце 2019 года.