Сьогодні, 13 лютого, відбулась робоча зустріч щодо можливостей створення «Дороги смаку Львівщини» за участі представників управління туризму та курортів Львівської ОДА, а також національних експертів Проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Проєкт передбачає впровадження географічних зазначень в сегменті виноробства та виробництва локальних продуктів на всій Україні, а також сприятиме розвитку сільських територій через підвищення конкурентоспроможності місцевих виробників, диверсифікацію виробництва та розвиток туризму на сільських територіях.

У межах зустрічі презентували проєкт «Дороги вина та смаку Української Бессарабії», ідею «Дороги вина та смаку Карпат» та обговорили питання системи географічних зазначень гастропродукції виробленої на Львівщині.

«Створення маршруту «Дороги смаку Львівщини» сприятиме розвитку потенціалу гастрономічного туризму, сільських територій, виробництву традиційних локальних продуктів, збереженню регіональної кухні, а також дозволить учасникам проєкту «Гастромандри Львівщиною» масштабуватись та створити потужну піар-кампанію», – зазначила начальник управління Наталя Табака.

Гастрономічний туристичний маршрут планують інтегрувати у Європейську мережу гастрономічних маршрутів.