У мерії Львова будуть омбудсмени. Повторним голосуванням рада таки схвалила внесення змін до структури мерії. Зокрема, буде створено посади бізнес-омбудсмена та омбудсмена з прав людей з інвалідністю. Окрім створення посад, депутати також підтримали кандидатуру Сергія Кіраля на одну із них.

Так, Сергій Кіраль, який раніше очолював управління зовнішньоекономічних відносин міськради та був депутатом Верховної Ради України, відтепер обійматиме посаду бізнес-омбудсмена, на якій сприятиме залученню інвестицій, створенню нових робочих місць та підприємств, а отже — й наповненню міського бюджету. Натомість посаду омбудсмена з прав людей з інвалідністю наразі вакантна та обговорюватиметься з громадськістю. Про це під час розгляду проєкту ухвали заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Львів завжди є прикладом. Сергій Кіраль буде якісно виконувати роботу омбудсмена з питань бізнесу. Усі ті інвестиційні проєкти, які ми маємо зараз у Львові, розпочалися саме з часів його роботи в міській раді. Розкидатись людським потенціалом — це злочин. Ми всі разом повинні працювати на громаду. Наше завдання — наповнювати бюджет», — сказав мер.