На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення частково послабити карантинні обмеження в області.

За даними МОЗ, зокрема показниками для послаблення протиепідемічних заходів, Львівська область перестала бути регіоном із значним поширенням COVID-19 - підпадає під критерії, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500. Це дозволяє продовжити послаблення карантину.

«Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 8,36%, при нормі менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 – 23, 03%, при нормі менш як 10%. Ці цифри, у порівнянні з даними за минулий тиждень, помітно зменшилися. Тож це дозволило сьогодні іще послабити обмежувальні заходи, - зауважив голова Львівської ОДА Максим Козицький. - Такі показники вселяють певний оптимізм, однак розслаблятися зарано. До лікарів й далі звертається багато хворих із симптомами коронавірусу, у медиків досі дуже багато роботи. І вони вкотре просять усіх бути пильними - носити маски, зберігати дистанцію, старатися не перебувати у місцях масового скупчення людей».

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, складає 40,04% від загальної кількості при нормі менше ніж 50%. Середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції - 110,03 на 100 тисяч населення при нормі більш ніж 24.

Відтак, згідно із рішенням комісії частково послабили карантинні заходи на території області, дозволили діяльність закладів культури з наповненістю понад 50 відсотків стаціонарних розміщених місць для сидіння та/або більше однієї особи на 5 кв. метрів площі закладу культури. Комісія встановила роботу розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури, крім кінотеатрів та крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос до 23-ї та з 7-ї години ранку.

Окрім того, комісія дозволила відновити роботу дошкільних навчальних закладів та інклюзивно-ресурсних центрів.

Також вирішили розгорнути роботу лабораторного підрозділу КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" на базі лабораторних потужностей Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.