Яворовский полигон, СБУ, изменаСлужба безпеки України підозрює керівника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Старичах на Львівщині в співпраці з розвідкою Генштабу Збройних сил Росії. Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на ухвалу Шевченківського райсуду Києва, оприлюдненої в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Як йдеться в ухвалі, слідчий СБУ звернувся до суду з клопотанням про арешт майна підозрюваного у кримінальній справі про державну зраду. В матеріалах СБУ зазначається, що у 2015-2016 роках начальник загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Старичах на виконання завдань співробітників Головного управління розвідки Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації вчиняв дії, направлені на надання вказаній іноземній організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, шляхом збирання та передачі відомостей військового характеру.

Зазначається також, що підозрюваний добровільно передав співробітникам СБУ уривок паперу з надписом "quarto xmail.net", на звороті якого надрукована фраза "Затверджено наказом командира військової частини А 4150 від 30.12.2015 року № 755"; ноутбук, диски та паролі до програми, а також флеш-накопичувач, за допомогою яких він здійснював зв'язок з представниками ГРУ Генштабу ЗС РФ.

Відтак, суд задовольнив клопотання СБУ та наклав арешт на речі підозрюваного, які є доказами у кримінальній справі.

Зазначимо, що ухвала суду є процесуальною і остаточний вирок у справі за ч.1 ст.111 КК України ще не винесений. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 12 до 15 років.

Довідка SQ. Міжнародний центр миротворчості та безпеки у Старичах на Львівщині, відомий як Яворівський полігон, є одним з найбільших в Україні військових полігонів. Там щороку відбуваються міжнародні військові навчання за участі країн НАТО "Репід Трайдент".


Служба безопасности Украины подозревает руководителя общевойскового полигона Международного центра миротворчества и безопасности в Старычах на Львовщине в сотрудничестве с разведкой Генштаба Вооруженных сил России. Об этом сообщает ZAXID.NET со ссылкой на постановление Шевченковского райсуда Киева, обнародованного в Едином государственном реестре судебных решений. 

Как говорится в постановлении, следователь СБУ обратился в суд с ходатайством об аресте имущества подозреваемого по уголовному делу о государственной измене. В материалах СБУ отмечается, что в 2015-2016 годах начальник общевойскового полигона Международного центра миротворчества и безопасности в Старычах для выполнения задач сотрудников Главного управления разведки Генерального штаба Вооруженных сил Российской Федерации совершал действия, направленные на оказание указанной иностранной организации помощи в проведении подрывной деятельности против Украины путем сбора и передачи сведений военного характера.

Отмечается также, что подозреваемый добровольно передал сотрудникам СБУ отрывок бумаги с надписью "quarto xmail.net", на обороте которого напечатана фраза "приказом командира воинской части А 4150 от 30.12.2015 года № 755"; ноутбук, диски и пароли к программе, а также флэш-накопитель, с помощью которых он осуществлял связь с представителями ГРУ Генштаба ВС РФ.

Суд удовлетворил ходатайство СБУ и наложил арест на вещи подозреваемого, которые являются доказательствами по уголовному делу.

Отметим, что решение суда является процессуальным и окончательный приговор по делу по ч.1 ст.111 УК Украины еще не вынесен. Санкция статьи предусматривает лишение свободы на срок от 12 до 15 лет.

Справка SQ. Международный центр миротворчества и безопасности в Старычах на Львовщине, известный как Яворовский полигон, является одним из крупнейших в Украине военных полигонов. Там ежегодно проходят международные военные учения с участием стран НАТО "Репид Трайдент".