дезертир, срокЯворівський районний суд Львівської області ухвалив вінничанина, який покинув військову частину у с. Старичі Яворівського району, до п'яти років ув'язнення, але звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном один рік. Це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як випливає з матеріалів справи, 22 червня 2015 року мешканець Вінницької області був призваний до строкової служби у військову частину А4150, що знаходиться за адресою с. Старичі Яворівського району, Львівської області. Він був призначений на посаду чергового команди забезпечення. Проте 19 листопада 2015 року без поважних причин не з'явився з відпустки до місця розташування військової частини.

19 травня 2016 року його затримали працівники Тульчинського ВП та доставили до військової прокуратури Львівського гарнізону. Військовослужбовець пояснив, що в цей період допомагав матері, оскільки вона проживає одна з його неповнолітнім братом. Психологічно йому було дуже важко знаходитись на відстані, коли близька людина потребує допомоги. Щиро розкаявся, просить суворо не карати.

Враховуючи це, суд ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.408 КК України, та призначити покарання у виді пяти років позбавлення волі, проте звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.


Яворивский районный суд Львовской области назначил винничанину, который покинул военную часть в с. Старычи Яворивского района, пять лет лишения свободы, но освободил от отбывания наказания с испытательным сроком в один год. Это стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Как следует из материалов дела, житель Винницкой области 22 июня 2015 года был призван к срочной службе в воинскую часть А4150, которая находится по адресу с. Старычи Яворивского района Львовской области. Он был назначен на должность дежурного команды обеспечения. Однако 19 ноября 2015 года без уважительных причин не явился из отпуска к месту расположения воинской части.

19 мая 2016 года дезертира задержали сотрудники Тульчинского ОП и доставили в военную прокуратуру Львовского гарнизона. Военнослужащий объяснил, что в этот период помогал матери, поскольку она проживает одна с его несовершеннолетним братом. Психологически ему было очень трудно находиться на расстоянии, когда близкий человек нуждается в помощи. Чистосердечно раскаялся, просил строго не наказывать.

Учитывая это, суд постановил признать его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст.408 УК Украины, и назначить наказание в виде пяти лет лишения свободы, однако освободить от отбывания наказания с испытательным сроком в один год.