штраф, суд, травма, цехМайстра деревообробного цеху у Радехівському районі, в якому працівнику відрізало руку на верстаті, засудили до штрафу у 1700 гривень. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Майстер зміни деревообробного цеху ТзОВ "Мебель сервіс" (с. Полове, Радехівський район) обвинувачувався в тому, що допустив до виконання робіт з підвищеною небезпекою на деревообробному багатопильному верстаті підсобного робітника.

23 травня 2018 року він доручив йому виконання робіт верстатника, хоча медичною комісією Радехівської ЦРЛ останній був визнаний не придатним до такої роботи. Під час виконання дорученої майстром зміни роботи робітник отримав травму – "неповне травматичне відчленування правої кісті".

Таким чином, майстер обвинувачувався у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що заподіяло шкоду здоров»ю потерпілого (ч.1 ст.272 КК України).

11 січня 2019 року між підозрюваним та потерпілим було укладено угоду про примирення, за умовами якої підозрюваний повністю визнав свою вину та погодився на призначення покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

28 лютого 2019 року Кам'янка-Бузький районний суд затвердив угоду про примирення та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 1700 гривень.


Мастера деревообрабатывающего цеха в Радеховском районе, в котором работнику отрезало руку на станке, приговорили к штрафу в 1700 гривен. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Мастер изменения деревообрабатывающего цеха ООО "Мебель сервис" (с. Половое, Радеховский район) обвинялся в том, что допустил к выполнению работ с повышенной опасностью на деревообрабатывающем многопильном станке подсобного рабочего.

23 мая 2018 он поручил ему выполнение работу станочника, хотя медицинской комиссией Радеховской ЦРБ последний был признан не годным к такой работе. Во время выполнения порученной мастером смены работы рабочий получил травму - "неполное травматическое отчленение правой кисти".

Таким образом, мастер обвинялся в нарушении правил безопасности во время выполнения работ с повышенной опасностью на производстве, причинившее вред здоровью потерпевшего (ч.1 ст.272 УК Украины).

11 января 2019 между подозреваемым и потерпевшим было заключено соглашение о примирении, по условиям которой подозреваемый полностью признал свою вину и согласился на назначение наказания в виде штрафа в размере 100 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 1700 гривен.

28 февраля 2019 года Каменка-Бугский районный суд утвердил соглашение о примирении и назначил наказание в виде штрафа в размере 1700 гривен.