На вул. Горбачевського буде сквер. Про це мер Львова Андрій Садовий заявив під час години запитань до міського голови на засіданні сесії міськради.

«Ми прийняли рішення, що на вул. Горбачевського буде сквер. Прикро, що судова система не розібралась у нюансах справи. Завтра в нас виконком, є підготовлений проєкт рішення, і ми це питання будемо завтра на виконкомі розглядати. Якщо є потреба розглянути його й на сесії, то будемо готувати. Там має бути сквер. На жаль, Академія наук займається справами, які не личать такій поважній установі», — мер Львова.

Нагадаємо, днями за зверненням Академії наук суд відновив містобудівні умови та обмеження на забудову пам'ятки та історичного скверу на вул. Горбачевського, раніше скасовані виконавчим комітетом. Місто, натомість, має намір облаштувати на цій земельній ділянці сквер.

«Як і минулого року, позиція Львівської міської ради незмінна. Вважаємо, що там не може бути жодного будівництва. Має бути сквер, знову висаджені дерева та навчальний корпус. Тому на виконком готуємо рішення, які унеможливлять знищення скверу та забудову пам'ятки», — йдеться в дописі заступника міського голови з розвитку Андрія Москаленка на його сторінці у Facebook.