завод, мусороперерабатывающий, консультант, ЕБРРТехнічним консультантом для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові стала литовська компанія. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

ЄБРР завершив конкурс на визначення технічного консультанта із будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу у Львові. У тендері перемогла литовська компанія "Гідротера". Саме ця фірма проводитиме нагляд за будівництвом заводу на вулиці Пластовій та рекультивацією полігону в Грибовичах. Її завданням буде забезпечення дотримання відповідності з європейськими нормами: будівельними, екологічними та інженерними.

Компанія-консультант має відкрити у Львові офіс, у якому, зокрема, працюватимуть іноземні фахівці разом із українськими колегами.

"Литовська компанія "Гідротера" проводитиме технічний нагляд за будівництвом заводу. Зокрема, йдеться про нагляд за дотриманням всіх норм ЄС, супровід тендерів, участь у технічних радах та звітування перед ЄБРР. Ця ж компанія братиме невід’ємну участь у нагляді за рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища", — розповів директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря.

Загалом за право проводити нагляд за будівництвом сміттєпереробного заводу у Львові змагалося ще чотири інші компанії з Франції, Прибалтики та Греції. Усі вони, як і компанія-переможець, мають досвід консультування будівництва аналогічних проектів у ЄС.

Нагадаємо, через 2 роки у Львові збудують перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та впровадять нову систему поводження з відходами. Остання передбачатиме сортування сухого та вологого сміття і вторинної сировини та облаштування окремих майданчиків для збору електроніки, великогабаритного і будівельного сміття. Уже цього року відкриється станція компостування органічних відходів. Загалом для цих цілей місто отримало 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку та 10 мільйонів євро гранту — безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста — 6,75 мільйона євро.


Техническим консультантом для строительства мусороперерабатывающего завода во Львове стала литовская компания. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

ЕБРР завершил конкурс на определение технического консультанта по строительству будущего мусороперерабатывающего завода во Львове. В тендере победила литовская компания "Гидротера". Именно эта фирма будет проводить надзор за строительством завода на улице Пластовой и рекультивацией полигона в Грибовичах. Ее задачей будет обеспечение соблюдения соответствия европейских норм: строительных, экологических и инженерных.

Компания-консультант должна открыть во Львове офис, в котором, в частности, будут работать иностранные специалисты вместе с украинскими коллегами.

"Литовская компанія "Гидротера" будет проводить технический надзор за строительством завода. В частности, речь идет о надзоре за соблюдением всех норм ЕС, сопровождением тендеров, участием в технических советах и ​​отчетности перед ЕБРР. Эта же компания будет принимать неотъемлемое участие в надзоре за рекультивацией Грибовичской свалки", - рассказал директор ЛКП "Зеленый город" Вадим Ноздря.

Всего за право проводить надзор за строительством мусороперерабатывающего завода во Львове соревновались еще четыре другие компании из Франции, Прибалтики и Греции. Все они, как и компания-победитель, имеют опыт консультирования строительства аналогичных проектов в ЕС.

Напомним, через 2 года во Львове построят первый в Украине современный мусороперерабатывающий комплекс с европейской технологии механической и биологической переработки отходов, рекультивируется старый полигон и внедрят новую систему обращения с отходами. Последняя будет предусматривать сортировку сухого и влажного мусора и вторичного сырья и обустройство отдельных площадок для сбора электроники, крупногабаритного и строительного мусора. Уже в этом году откроется станция компостирования органических отходов. Всего для этих целей город получил 25000000 евро кредита от Европейского банка реконструкции и развития и 10000000 евро гранта - безвозвратной финансовой помощи от экологических фондов. Вклад города - 6,75 миллиона евро.