девочка, шахматыЛьвів’янка Анастасія Гнатишин здобула срібну нагороду на чемпіонаті Європи з шахів у категорії серед дівчат віком до 10 років. Цього року чемпіонат відбувався у Словаччині. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Це дуже престижний чемпіонат, і практично всі європейські країни беруть участь у ньому. Цьогоріч у чемпіонаті Європи з шахів було 95 учасників віком від 8 до 18 років. Срібна нагорода Анастасії — це найкращий результат усієї збірної України. До цього було лише три „бронзи“ в інших вікових категоріях", — розповів заслужений тренер України, очільник львівської шахової школи "Дебют" Володимир Грабінський.

Львів’янка є неодноразовою чемпіонкою України у своїй віковій категорії. Але найбільшим досягненням дівчинки є те, що вона вже декілька разів вигравала чемпіонат України.

Додамо, що Настя росте у великій шаховій сім'ї. Її брати також займаються шахами. Значний внесок у досягнення зробив її батько Юрій Гнатишин. Також цей успіх розділяють тренери Антон Ромашов і заслужений тренер України Віктор Желяндінов.


Львовянка Анастасия Гнатышин получила серебряную награду на чемпионате Европы по шахматам в категории среди девушек до 10 лет. В этом году чемпионат проходил в Словакии. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

"Это очень престижный чемпионат, и практически все европейские страны участвуют в нем. В этом году в чемпионате Европы по шахматам было 95 участников в возрасте от 8 до 18 лет. Серебряная награда Анастасии - это лучший результат всей сборной Украины. До этого было только три "бронзы" в других возрастных категориях", - рассказал заслуженный тренер Украины, глава львовской шахматной школы "Дебют" Владимир Грабинский.

Львовянка является неоднократной чемпионкой Украины в своей возрастной категории. Но самым большим достижением девочки является то, что она уже несколько раз выигрывала чемпионат Украины.

Добавим, что Настя растет в большой шахматной семьи. Ее братья также занимаются шахматами. Значительный вклад в достижение сделал ее отец Юрий Гнатышин. Также этот успех разделяют тренеры Антон Ромашов и заслуженный тренер Украины Виктор Желяндинов.