выборы, депутаты, кандидатыУсі нині чинні народні депутати Верховної Ради від Львівщини мають намір повернутися до парламенту наступного скликання. Про це під час прес-конференції у Львівському прес-клубі, повідомила представниця громадянської мережі "Опора" Ольга Стрелюк, інформує "Щоденний Львів". 

За словами Ольги Стрелюк, Дмитро Добродомов, який кандидував у 115 виборчому окрузі у 2014 році, цьогоріч є номером два у списку "Громадянської позиції".

Ще десять чинних депутатів кандидують у тих самих округах. Але вони змінили суб’єктів висувань.

У 121 виборчому окрузі від "Громадянської позиції" кандидує Богдан Матківський. А в 124 окрузі від цієї ж партії до парламенту балотується Олег Мусій. У 2014 році він виграв вибори як самовисуванець.

Оксана Юринець, Богдан і Ярослав Дубневичі, Тарас Батенко та Андрій Кіт, яких у 2014 році висунула партія "Блок Петра Порошенка", цього року йдуть як самовисуванці.

Партія "Європейська солідарність" цього разу підтримала Михайла Бондара, який у 2014 році виграв вибори як представник партії "Народний фронт". Тарас Батенко зараз очолює політичну партію "УКРОП", яка не бере участі у виборах. Тому він кандидує як самовисуванець.

Тільки Ірина Подоляк знову кандидує від партії "Самопоміч" та Андрій Лопушанський знову висувається сам.

141 кандидат мешкає у Львівській області та Львові, 23 – у Києві та Київській області. З інших областей лише три кандидати.

Майже третина охочих стати нардепами від Львівщини – представники середнього або дрібного бізнесу. Це – директори або голови правлінь великих підприємств та ТзОВ. Дев’ять відсотків з тих хто балотується, – тимчасово не працюють. Також багато кандидатів – посадовців органів місцевого самоврядування або виконавчої влади: є два голови райдержадміністрації Львівщини, три міських голови – з Рава-Руської. Яворова та Буська, заступник міського голови Львова, два селищних голови – з Брюховичів та Винників. Окрім того, у 124 виборчому окрузі кандидує міністр екології та природних ресурсів, а в 121 – заступник міністра охорони здоров’я. Також балотуються працівник "Макдональдзу", чергова стрілочного посту Львівської залізниці та медбрат.

Ще дванадцятьом охочим стати нардепом від Львівщини ЦВК відмовила у реєстрації через неправильно подані документи, відсутність певної інформації або через проблеми з заставою.


Все ныне действующие народные депутаты Верховной Рады от Львовщины намерены вернуться в парламент следующего созыва. Об этом во время пресс-конференции во Львовском пресс-клубе, сообщила представительница гражданской сети "Опора" Ольга Стрелюк, передает "Ежедневный Львов"

По словам Ольги Стрелюк, Дмитрий Добродомов, который баллотировался в 115 избирательном округе в 2014 году, в этом году является номером два в списке "Гражданской позиции".

Еще десять действующих депутатов кандидаты в тех же округах. Но они изменили субъектов выдвижений.

В 121 избирательном округе от "Гражданской позиции" кандидатом стал Богдан Маткивский. А в 124 округе от этой же партии в парламент баллотируется Олег Мусий. В 2014 году он выиграл выборы как самовыдвиженец.

Оксана Юринец, Богдан и Ярослав Дубневичи, Тарас Батенко и Андрей Кот, которых в 2014 году выдвинула партия "Блок Петра Порошенко", в этом году идут как самовыдвиженцы.

Партия "Европейская солидарность" на этот раз поддержала Михаила Бондаря, который в 2014 году выиграл выборы как представитель партии "Народный фронт". Тарас Батенко сейчас возглавляет политическую партию "УКРОП", которая не участвует в выборах. Поэтому он кандидатом как самовыдвиженец.

Только Ирина Подоляк - снова кандидат от партии "Самопомощь" и Андрей Лопушанский снова выдвигается сам.

141 кандидат живет в Львовской области и Львове, 23 - Киеве и Киевской области. Из других областей только три кандидата.

Почти треть желающих стать нардепами от Львовщины - представители среднего или мелкого бизнеса. Это - директора или председатели правлений крупных предприятий и ООО. Девять процентов из тех, кто баллотируется, - временно не работают. Также много кандидатов - должностных лиц органов местного самоуправления или исполнительной власти: есть два председателя райгосадминистрации Львовщины, три городских головы - из Рава-Русской. Яворовая и Буска, заместитель городского головы Львова, два поселковых головы - Брюховичей и Винников. Кроме того, в 124 избирательном округе кандидат - министр экологии и природных ресурсов, а в 121 - заместитель министра здравоохранения. Также баллотируются работник "Макдональдс", дежурная стрелочного поста Львовской железной дороги и медбрат.

Еще 12 желающим стать нардепом от Львовщины ЦИК отказала в регистрации из-за неправильно поданных документов, отсутствия определенной информации или из-за проблем с залогом.