ДТП, Петр Дыминский, расследованиеАдвокат Димінського вимагає закрити справу про смертельну ДТП у Ямельній. Захисники Димінського заявили, що правоохоронці досі не знайшли жодного доказу причетності бізнесмена до скоєння аварії. Про це повідомляє ZAXID.NET. 

Адвокат Петра Димінського Микола Лисий вимагає у правоохоронців закрити кримінальну справу щодо смертельної ДТП у Ямельні, в якій загинула 31-річна жінка Наталія Тріла. З часу ДТП минуло майже два роки, і правоохоронці досі офіційно не вручили Димінському підозру у скоєнні аварії, а термін розслідування цієї справи не був продовжений.

"Немає підстав притягнення Петра Димінського до відповідальності, у матеріалах справи досі немає жодного належного доказу його вини у цій ДТП. У тих матеріалах справи, які я бачив, не було продовжено термін розслідування. Тому я звернувся у прокуратуру Львівської області, щоб справу закрили. Коли це було, вже не пам'ятаю, може, місяць назад, але досі жодної відповіді я не отримав", – розповів адвокат Микола Лисий.

Він також заявив, що не знає, де зараз перебуває Петро Димінський, і відмовився від подальших коментарів.

Розслідування цієї ДТП веде головне слідче управління Нацполіції України, прокуратура Львівщини здійснює процесуальне керівництво. У прокуратурі Львівщини підтвердили, що отримали заяву від адвоката Димінського, уточнивши, що сталося це 13 травня.

За кілька днів після ДТП Петро Димінський покинув Україну, а Інтерпол відмовився оголошувати бізнесмена у міжнародний розшук. Окрім того, адвокатам бізнесмена вдалося скасувати заочний домашній арешт і оскаржити кілька експертиз, проведених у рамках розслідування.

Нагадаємо, 18 серпня 2017 року автомобіль Петра Димінського потрапив у ДТП, в результаті якої загинула молода жінка Наталія Тріла. Провину за аварію взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ. Через три дні, 22 серпня 2017 року, Петро Димінський виїхав закордон і з того часу не повертався в Україну.

Слідство встановило, що Борщ не керував машиною в момент аварії. Димінського оголошували у всеукраїнський розшук, і 12 грудня 2017 року слідчі підтвердили участь Петра Димінського у смертельній ДТП, а 16 грудня поліція подала документи в Інтерпол для його розшуку. Охоронцеві були пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину. Наприкінці 2018 року Андрію Борщу через суд відновив розслідування щодо себе, заявляючи, що це він перебував за кермом авто, а не Петро Димінський.


Адвокат Дыминского требует закрыть дело о смертельном ДТП в Ямельне. Защитники Дыминского заявили, что правоохранители до сих пор не нашли ни одного доказательства причастности бизнесмена к совершению аварии. Об этом сообщает ZAXID.NET

Адвокат Петра Дыминского Николай Лысый требует у правоохранителей закрыть уголовное дело в отношении смертельного ДТП в Ямельне, в которой погибла 31-летняя женщина Наталья Трила. С момента ДТП прошло почти два года, и правоохранители до сих пор официально не вручили Дыминскому подозрение в совершении аварии, а срок расследования этого дела не был продлен.

"Нет оснований привлечения Петра Дыминского к ответственности, в материалах дела до сих пор нет ни одного надлежащего доказательства его вины в этом ДТП. В тех материалах дела, которые я видел, не был продлен срок расследования. Поэтому я обратился в прокуратуру Львовской области, чтобы дело закрыли. когда это было, уже не помню, может, месяц назад, но до сих пор никакого ответа я не получил", - рассказал адвокат Николай Лысый.

Он также заявил, что не знает, где находится Петр Дыминский, и отказался от дальнейших комментариев.

Расследование этого ДТП ведет главное следственное управление Нацполиции Украины, прокуратура Львовской области осуществляет процессуальное руководство. В прокуратуре Львовской области подтвердили, что получили заявление от адвоката Дыминского, уточнив, что произошло это 13 мая.

Через несколько дней после ДТП Петр Дыминский покинул Украину, а Интерпол отказался объявлять бизнесмена в международный розыск. Кроме того, адвокатам бизнесмена удалось отменить заочный домашний арест и обжаловать несколько экспертиз, проведенных в рамках расследования.

Напомним, 18 августа 2017 автомобиль Петра Дыминского попал в ДТП, в результате которого погибла молодая женщина Наталья Трила. Вину за аварию взял на себя охранник Дыминского Андрей Борщ. Через три дня, 22 августа 2017 года, Петр Дыминский выехал за границу и с тех пор не возвращался в Украину.

Следствие установило, что Борщ не управлял машиной в момент аварии. Дыминского объявляли во всеукраинский розыск, и 12 декабря 2017 следователи подтвердили участие Петра Дыминского в смертельном ДТП, а 16 декабря полиция подала документы в Интерпол для его розыска. Охраннику были предъявлены обвинения в сокрытии преступления. В конце 2018 Андрей Борща через суд возобновил расследование в отношении себя, заявляя, что это он находился за рулем авто, а не Петр Дыминский.