Новий адміністративний корпус, естакади для автомобілів, заміна покрівлі, закупівля медичного обладнання – всі ці оновлення стали можливими завдяки реконструкції приймального відділення Червоноградської міської центральної лікарні, яка відбувається в межах програми «Велике будівництво». Голова Львівської ОДА Максим Козицький з директором департаменту охорони здоров’я Орестом Чемерисом взяли участь у відкритті оновленого приймального відділення.

Очільник області оглянув нові приміщення, ознайомився з результатом виконаних робіт та поспілкувався з колективом закладу.

«Радісно бачити, що ремонтні роботи виконані якісно і що працівники задоволені новими умовами праці. Мені приємно відзначити, що реконструкція приймального відділення в рамках програми «Велике будівництво» - це проект, який фінансувався з трьох бюджетів: державного, обласного та місцевого. Розуміємо, наскільки важливо впроваджувати такі ініціативи у галузі медицини, насамперед для того, щоб дбати про здоров’я людей. Дякую медичному персоналу за вашу нелегку працю!», - сказав Максим Козицький.

У приймальному відділенні оновлено реєстратуру, рентгенографічний та процедурний кабінети. Закуплено нове медичне обладнання, зокрема, цифровий електрокардіограф, 2 сучасних енергетично-багаторівневих дефібрилятори з можливістю проведення не тільки дефібриляції, але й і кардіоверсії з моніторингом ЕКГ, 5 медичних аспіраторів, 5 модульних моніторів пацієнта, З апарати штучної вентиляції легень, наркозна станція, новий електричний рентгенопрозорий операційний стіл, електрохірургічна система, рентгенівська діагностична мобільна система, та ін.

Зазначимо, що на разі роботу розпочала частина оновленого відділення. Надалі планується відкриття кабінетів фіброгастроскопії, колоноскопії, МРТ та ангіографії, а також  додаткових приміщень - реанімаційної палати, операційної, діагностичної палати, оглядові кабінети хірурга, терапевта, травматолога, акушер-гінеколога, кабінету ультразвукової діагностики.

Капітальний ремонт включав оновлення електрики, вентиляційних каналів, каналізаційних мереж, системи водопостачання, пожежної системи.  Вартість реконструкції склала 33 360,794 грн.

Червоноградська міська центральна лікарня є багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування ІІ рівня, тут забезпечують надання медичної допомоги за різними лікарськими спеціальностями, зокрема, і пацієнтам з мозковим інсультом.

Програмою Президента України «Велике будівництво» передбачено реконструкцію приймальних відділень восьми опорних закладів охорони здоров’я на Львівщині.