рэкетиры, перевозчикиВосени минулого року до поліції надійшло повідомлення від мешканців Надвірнянщини, приватних підприємців-перевізників про те, що при перетині державного кордону та за межами України невідомі особи вимагали з них кошти з погрозами фізичними розправами та знищення майна. Про це повідомляє сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Працівники карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області встановили осіб, причетних до організованого злочинного угрупування, яке займалося рекетом, тобто вимаганням з прикарпатських приватних перевізників грошей.

Наразі підозрюваними у вказаних злочинах є жителі Львівщини. Цими днями трьох осіб із злочинного угрупування затримано. Їм оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. На підставі зібраних доказів доведено, що з жовтня 2016 року вони вимагали в приватних підприємців-перевізників з Надвірнянського району, що здійснюють пасажирські перевезення у Європу, гроші, при цьому погрожували фізичною розправою та пошкодженням чи знищенням майна. Стосовно ще двох доводиться причетність до вимагання та підпалу в листопаді минулого року автомобіля одного із заявників.

Трьох фігурантів кримінального провадження зокрема, двох з них 24-річного віку, а один 39-річного, жителів міста Львова, Надвірнянським судом уже заарештовано.

Стосовно інших осіб із організованого угрупування проводиться слідство в ході якого доводиться їх причетність до вказаного злочину.


Осенью прошлого года в полицию поступило сообщение от жителей Надворнянщины, частных предпринимателей-перевозчиков о том, что при пересечении государственной границы и за пределами Украины неизвестные требовали с них средства с угрозами физической расправы и уничтожения имущества. Об этом сообщает сектор коммуникации ГУНП в Ивано-Франковской области.

Работники уголовного розыска ГУНП в Ивано-Франковской области установили лиц, причастных к организованной преступной группировке, которая занималась рэкетом, то есть вымогательством денег у частных перевозчиков с Прикарпатья.

Сейчас подозреваемыми в указанных преступлениях являются жители Львовщины. На днях трех человек из преступной группировки задержали. Им объявлено о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст. 189 (вымогательство) Уголовного кодекса Украины. На основании собранных доказательств доказано, что октябрь 2016 года они требовали деньги у частных предпринимателей-перевозчиков из Надворнянского района, осуществляющих пассажирские перевозки в Европу, при этом угрожали физической расправой и повреждением или уничтожением имущества. В отношении еще двух доказывается причастность к вымогательству и поджогу в ноябре прошлого года автомобиля одного из заявителей.

Трех фигурантов уголовного производства, в частности, двух из них - 24-летнего возраста и одного - 39-летнего, жителей города Львова, Надворнянским судом уже арестованы.

В отношении других членов организованной группировки проводится следствие, в ходе которого устанавливается их причастность к указанному преступлению.