Цього тижня в Львівському муніципальному мистецькому центрі розпочались одразу дві виставки – фотопроєкт «Вуличні діалоги» та мистецький центр «May Lee. Я — Функція».

8 червня на «соціальній» стіні відкрилась виставка «May Lee. Я — Функція». Це розповідь про зміни в сприйнятті себе з народженням дитини, фотофіксація материнства на стику життя до і після початку пандемії. Цей проєкт є результатом навчання в Школі фотографії Віктора Марущенка та присвячений його пам’яті. Експозиція буде доступна до перегляду три тижні.

Сьогодні, 10 червня, відкрився фотопроєкт «Вуличні діалоги», що прикрасив фасад будівлі Муніципального мистецького центру на Стефаника, 11 і заодно відкрив третій виставковий простір на території установи. Це розповіді історій п'ятнадцяти українських фотографів про візуальний архів життя України та українців, спільна своєрідність яких – пристрасть до вуличної фотографії.

Виставка вперше експонувалася в рамках фестивалю Odessa Photo Days (21.05-02.06), а доповнена роботами нових авторів представлена у Львові на фасадних риштуваннях Львівського муніципального мистецького центру (вул. Стефаника, 11).

Українська вулична фотографія – це ініціатива трьох кураторів, об’єднаних ідеєю популяризації стріт-фотографіі в Україні, – Михайла Палінчака, Володимира Петрова та Тараса Бичка. Станом на зараз ця група є найчисельнішою фотоспільнотою українського фейсбуку.

Нагадаємо, Львівський мистецький муніципальний центр відкрився 19 жовтня 2020 року на вулиці Стефаника, 11. Сучасний культурний простір об’єднав галерею із виставковою площею 100 квадратних метрів, лекторій, медіатеку та кав’ярню.

Офіційний сайт Львівського муніципального мистецького центру — www.lvivart.center.

Публічна сторінка у фейсбуці — www.facebook.com/lvivart.center.

Профіль в інстаграмі — www.instagram.com/lvivart.center.

Канал на youtube — https://cutt.ly/5lfji5A

Патреон Муніципального мистецького центру — patreon.com/lvivartcenter