семейная медицина, ЛычаковскийАмбулаторію сімейної медицини відкриють на вул. Личаківській, 119 до початку літа. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Торік у Львові запрацювали три нові амбулаторії сімейної медицини. Одну амбулаторію відкрили для мешканців Залізничного району (на вул. О. Степанівни, 35А) и Шевченківського району (на вул. Грінченка, 6 і на вул. Шевченка, 358Б).

Цього року амбулаторію відкрили для мешканців Нового Львова на вул. Тернопільській, 9. Наступна амбулаторія запрацює у Личаківському районі на початку літа.

“Відповідно до медичного законодавства, відбувається наближення первинної медичної допомоги до місць щільного проживання населення. Якщо раніше робилися централізовані великі поліклініки, то останніми роками відбувається їх децентралізація у місцях щільного проживання з тим, щоб зона обслуговування була приблизно 10-15 тис. осіб, і щоб людям було ближче добратися, і щоб обслуговування було комфортнішим”, - пояснив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Загалом у закладах охорони здоров’я Львова функціонує 459 дільниць, 18 амбулаторій та 36 відділень сімейної медицини. Охопленість сімейною медициною становить 91,5 % населення міста.


До лета амбулаторию семейной медицины откроют на ул. Лычаковской, 119. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

В прошлом году во Львове заработали три новые амбулатории семейной медицины. Одну амбулаторию открыли для жителей Железнодорожного района (на ул. О. Степановны, 35А) и Шевченковского района (на ул. Гринченко, 6 и на ул. Шевченко, 358Б).

В этом году амбулаторию открыли для жителей Нового Львова на ул. Тернопольской, 9. Следующая амбулатория заработает в Лычаковском районе в начале лета.

"Согласно медицинского законодательства, происходит приближение первичной медицинской помощи к местам плотного проживания населения. Если раньше делались централизованные крупные поликлиники, то в последние годы происходит их децентрализация в местах плотного проживания с тем, чтобы зона обслуживания была примерно 10-15 тыс. чел., и чтобы людям было ближе добраться, и чтобы обслуживание было комфортным", - пояснил начальник управления здравоохранения Львовского городского совета Владимир Зуб.

Сейчас в учреждениях здравоохранения Львова функционируют 459 участков, 18 амбулаторий и 36 отделений семейной медицины. Охват семейной медициной составляет 91,5% населения города.