цена, елка, стоимостьЛьвівське обласне управління лісового та мисливського господарства назвало ціни на ялинки від лісгоспів, інформує VG Львів

На ялинкову кампанію 2017-2018 років лісогосподарські підприємства Львівщини заготують 9,5 тис. новорічних ялинок. Продаватимуть ялинки з дворів лісництв, лісгоспів, а також на ринках в містах і районах.

Як і торік, кожна ялинка буде маркуватися біркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі. Бірка підтверджуватиме, що дерево зрубане законно.

Середня ціна ялинки висотою 1-4 м становитиме від 50 до 150 грн.

Для попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок лісівники і патрульна полівція видали спільний наказ, яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок. З працівників державної лісової охорони, Держекоінспекції у Львівській області, органів поліції будуть створені мобільні рейдові групи з метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф, розмір якого становить від 85 до 170 грн. та нараховуватиметься шкода, завдана природному середовищу. Розмір шкоди за одне деревце залежно від його розміру становить від 399 грн.


Львовское областное управление лесного и охотничьего хозяйства назвало цены на елки от лесхозов, информирует VG Львов

На елочную кампанию 2017-2018 годов лесохозяйственные предприятия Львовщины заготовят 9,5 тыс. новогодних елок. Продавать елки будут во дворах лесничеств, лесхозов, а также на рынках в городах и районах.

Как и в прошлом году, каждая елка будет маркироваться биркой или самоклеющейся лентой со штрих-кодом, которая содержит информацию о месте заготовки. Бирка будет подтверждать, что дерево срублено законно.

Средняя цена елки высотой 1-4 м составит от 50 до 150 грн.

Для предупреждения случаев незаконной заготовки и реализации новогодних елок лесоводы и патрульная поливция издали совместный приказ, которым определен порядок реализации и перевозки новогодних елок. Из числа работников государственной лесной охраны, Госэкоинспекции во Львовской области, органов полиции будут созданы мобильные рейдовые группы с целью охраны хвойных насаждений и проверки законности приобретения и перевозки новогодних елок.

За каждую незаконно срубленную новогоднюю елку будет налагаться штраф, размер которого составляет от 85 до 170 грн. и будет начисляться ущерб, причиненный природной среде. Размер ущерба за одно деревце в зависимости от его размера составляет от 399 грн.