За статистикою, щорічно на Львівщині майже 700 дітей отримують опіки.

Про це повідомив начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

За частотою опікові травми займають друге місце серед дитячого травматизму, однак за тяжкістю клінічного перебігу, складності лікування, його вартості та наслідків є одними з найскладніших.

"У Львові та Львівській області щорічно майже 700 дітей отримують опіки різного ступеня тяжкості. Дві третини з них потребують стаціонарного лікування в умовах спеціалізованого опікового центру, який знаходиться на базі комунальної 8-ї міської клінічної лікарні Львова", - розповів Зуб.

Він додав, що 86% дітей отримують опікову травму у віці від 0 до 5 років. І діти в цьому віці травмуються виключно через недогляд батьків. Майже всі випадки термічних уражень у дітей відбуваються в побуті.

Досить гарячої води, що міститься в одній чашці (чаю або кави), щоб викликати важкий опік, площею 30% тіла у дитини у віці до 3 років.


По статистике, ежегодно на Львовщине почти 700 детей получают ожоги.

Об этом сообщил начальник городского управления здравоохранения Владимир Зуб.

По частоте ожоговые травмы занимают второе место среди детского травматизма, однако по тяжести клинического течения, сложности лечения, его стоимости и последствиям являются одними из самых сложных.

"Во Львове и Львовской области ежегодно почти 700 детей получают ожоги различной степени тяжести. Две трети из них нуждаются в стационарном лечении в условиях специализированного ожогового центра, который находится на базе коммунальной 8-й городской клинической больницы Львова", - рассказал Зуб.

Он добавил, что 86% детей получают ожоговую травму в возрасте от 0 до 5 лет. И дети в этом возрасте травмируются исключительно по недосмотру родителей. Почти все случаи термических поражений у детей происходят в быту.

Достаточно горячей воды, содержащейся в одной чашке (чая или кофе), чтобы вызвать тяжелый ожог, площадью 30% тела у ребенка в возрасте до 3 лет.